D6011B33-02B3-43D9-B31D-349080EB83E1

Rullestenen i Roskilde

ØKO-LANDSBYEN I BYEN

I bofællesskabet Rullestenen spiser gruppen god og økologisk aftensmad sammen mandag- torsdag fra kl. 17.30. Kuvertprisen er 40 kr. for voksne og 25 kr. for børn over 2 år og under 12 år. Man kan framelde sig mad ugen i forvejen, hvis man skal på ferie eller tage maden med hjem, evt til sultne teenagere med hobbies i spisetiden, hvis man har behov for det. Man skal påregne at skulle i køkkenet to dage om måneden og man skal regne med at møde ind, hvis man har madvagten ca. kl. 15 eller 15.30. Har man derimod dække bord og oprydning, kan man sagtens møde ind efter en almindelig arbejdsdag. At spise sammen med en masse dejlige mennesker er praktisk, hyggeligt og godt for klima og miljø. Menuen er som regel primært vegetarisk omend der kan være kød og fisk på menuen. Reglen er, at alle skal kunne spise god og sund økologisk mad uanset mad præferencer, hver dag. Rullestenen er igang med at lave en elbilsdeleordning. 

 Bofællesskabet er for alle aldre. Den yngste beboer er 0 år og den ældste er 96 år.  

IMG_1451

Svanemærket træbyggeri med Lavt CO2-aftryk

Bofællesskabets byggeri er svanemærket, lavenergi 2020, og er bygget af træ, med papiruldsisolering som ScandiByg har brugt mange år på at få udviklet og genbrugsmaterialer. Der er 46 boliger med størrelser fra 46 m2 og op til 125 m2. Boligerne er kompakte og funktionelle, hvilket vil sige, at vi har brugt lang tid på at fjerne spildplads fra boligerne, som eksempelvis overflødigt gangareal og så har vi prioriteret at sørge for, at den plads og de funktioner der ligger i boligen er dem man bruger hver dag, mens de funktioner som eksempelvis gildesal, gæsteværelser og kontor ligger i fælleshuset. Fælleshuset er på hele 521 m2 og indeholder et semi-industrielt fælleskøkken, spisesal med plads til alle, 5 gæsteværelser, øvelokale, hobbyrum, et stort aktivitetsrum, værksted og kontorfællesskab.

Foto credit C.F. Møller

Kommende begivenheder

Her i maj og juni byder bofællerne fra Rullestenen på kaffe og viser selv rundt i deres fælleshus om søndagen. Derudover kan man melde sig til en fællesspisning med gruppen, hvis man har lyst til det. Man er meget velkommen til at melde sig til, hvis man gerne vil vide mere om bofællesskabet. 

Datoerne er som følger:

Søndag den 26. maj fra kl. 11-12

Søndag den 2. juni fra kl. 11-12

Søndag den 16. juni fra kl. 11-12

Det sker i Musicon

I området omkring Rullestenen  findes der mange kreative miljøer, der gerne byder indenfor. Dans, billedkunst, skate, parkour, musik, gaming, maker miljø,  shopping og lækker mad er iblandt de daglige tilbud. 

Se Musicons imponerende eventkalender her

Læs også “velkommen til nye beboere”

Vil du høre mere?

Ring på tlf. 30 28 14 99 eller udfyld formularen herunder

Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2