Fælleshuset_29.10.2020

Bofællesskabet Rullestenen, Roskilde

Bofællesskabet Rullestenen bliver lige nu bygget i Musicon, i Roskilde og der er indflytning fra d. 15. marts 2023. I bofællesskabet  kommer der 47 ejerboliger i mange størrelser og et stort fælleshus på 510 m2. Det store fælleshus har til formål både at skabe rum for det sociale fælleskab, men også at løse nogle af de pladsbehov, som man ikke har i hverdagen, og som man kun skal bruge indimellem.

Byggeriet er  et svanemærket, lavenergi træbyggeri med fjernvarme, masser af solceller til drift af fælleshuset og papiruldsisolering i hele byggeriet. 

Bofællesskabet er tiltænkt mennesker i alle aldersgrupper. Bofællerne er bl.a; skuespiller, pædagog, yogainstruktør, en phd i filosofi, der er ved at uddanne sig til cykelsmed, en socialpædagog, en bygningsingeniør, flere læger, en IT specialist, en navigatør, en process scientist, en låsesmed, en antropolog, en kommunikationsmedarbejder i et teater, en specialist i fermentering, en forsker, en bygningskonstruktør, en lektor, en projektleder, flere lærere, en gymnasielærer og såmænd også en bager 🙂

Bofællesskabet har økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge. Man kan tage maden med hjem, hvis man er i hjemmehumør. 

Bofællerne i aktion 🙂

At flytte i et bofællesskab med fællesspisning lagt ind i det daglige program, er en aktiv beslutning og noget som bofællerne specifikt har søgt, da de blev en del af bofællesskabet Rullestenen. At bo i et bofællesskab er en livsstil og et liv som vokser på en og giver en værdi i hverdagen, som man ikke får andre steder. Man kan deltage i alt eller intet, tappe ind og ud over tid, få ideer til aktiviteter, alt hvad man har lyst til. 

Mange af de kommende bofæller kommer fra nærområdet i Roskilde, og derfor regner vi også med at få flere familier med børn i skolealderen end vi har haft i de mere landlige fællesskaber vi har lavet rammen for. 

Fælleshuset og boligerne

Priserne på boligerne inklusiv fælleshusandel, som udgør 11 m2 pr bolig ligger imellem 1.9 mio. kr. og 4.7 mio.kr. Fælleshuset gør det muligt at bo mere kompakt, da alle de funktioner, som ikke skal bruges dagligt findes i fælleshuset.

Bofællesskabet får et stort fælleshus på 510 m2. Der er bl.a. planlagt fælleskøkken, spisesal, kontorfællesskab, øvelokale, byttebørs, fællesvaskeri, værksted, gæsteværelser. 

Oversigt over boligerne kan findes her: Boligvælger

Hver søndag formiddag viser Danbolig to boliger (en 60 m2  bolig og en 98 m2 bolig) frem, så man kan få en fornemmelse af den fine rummelighed i de arkitekttegnede boliger. Samtidig viser vi fælleshuset frem. Boligerne er kompakte fordi fælleshuset klarer at rumme alle de funktioner, som ikke skal bruges i det daglige. På den måde sparer man på varme, strøm, rengøring og minimerer behovet for unødvendige ting. 

Tilmelding til åbent hus er nødvendig og kan gøres her: 

Tilmelding åbent hus 98 m2 bolig

Tilmelding åbent hus 60 m2 bolig

 

Det-gronne_29.10.2020

Musicon

Musicon er en unik,  prisbelønnet, pulserende og blandet bydel med fokus på kunst, kultur og kreativitet. Roskilde Kommune har ambitioner om at gøre Musicon til national rugekasse for kunstnere, designere, musikere, kreative virksomheder og andre med behov for utraditionelle rammer. Igennem Musicon området løber en skaterbane, som ender i Rabalderparken, til stor henrykkelse for børn og legesyge voksne.

Der er konstant gang i tusinde forskellige græsrodsaktiviteter i området, og der er masser af mulighed for at hænge ud, få en kop specialristet kaffe, eller deltage i fælles yoga, musiksammenspil eller få en kontorplads i det store fællesskab.  

Vil du høre mere?

Skriv til os på info@eco-village.dk eller ring, hvis du vil vide mere om en bestemt bolig, om fællesskabet eller andet på +45 30 28 14 99

Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer & solceller

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2
Family,Picking,Vegetable,From,Backyard,Garden

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere.

Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.