Skærmbillede 2021-11-01 kl. 13.40.29

Bofællesskabet Rullestenen, Roskilde

Bofællesskabet kommer til at bestå af 47 lavenergi boliger i varierende størrelser samt et fælleshus på  521 m2. Bofællesskabet opføres på adressen Indfaldet 1, 4000 Roskilde. Der vil være indflytning i to etaper. På den måde kan man selv vælge om indflytning forår eller efterår er mest ideel i ens nuværende situation. Der er indflytning i bofællesskabets etape 1 den 15. marts 2023, mens der er indflytning i etape 2 d. 29 september 2023.

I bofællesskabet kommer der boliger i mange forskellige størrelser for at øge diversiteten i beboersammensætningen, da vi mener, at det giver et mere dynamisk sammenhold, at alle aldersgrupper er repræsenterede.

Der vil være små boliger til enlige, lidt større boliger til enlige med børn, boliger til par uden hjemmeboende børn, til “seniorer” samt treplans rækkehuse til den store familie.

Fælles for alle boligerne er dog, at de er kompakte, funktionelle og at de kun indeholder de faciliteter, der bruges i hverdagen.

Gæsteværelser, kontor og andet der kun benyttes lejlighedsvist, placeres i fælleshuset. Imellem husene vil der være et fællesområde til køkkenhaver, drivhuse, grillområder og leg.

Fællesskabet

Vi ønsker at sikre en mulighed for spontan hverdagshygge, der mætter os socialt. I dagens Danmark er vi enlige, vi er ældre, vi er unge, alene med børn og vi er studerende. Vi har så travlt med at få det hele til at svinge og når vi kommer hjem er energien til at arrangere og mødes med vennerne til at overse.  I bofællesskabet har ungerne 100 forældre at kigge på, lære af og blive som i stedet for et eller to forbilleder. Det at bo i bofællesskab gør, at vi deles om ressourcerne på en helt anden måde end det er tilfældet rundt omkring i de mange enkelthusstands hjem.

Der er allerede fuld gang i Rullestenen gruppen. Bofællerne har været igennem en fællesadvokat proces, madlavningskursus hos Meyers, frokoster på grunden, et større antal fællesspisninger og er nu godt i gang med  at få defineret indholdet i deres fremtidige fællesskab.
IMG_7922

Rullestenen visionen

Vi er fortalere for, at man bruger så få penge på mursten som muligt, og i stedet for bruger livet på at være der for familien og vennerne og forfølge personlige udviklingsmål og drømme. 

Hele vores koncept er indrettet med dette for øje. Samtidig lægger vi stor vægt på at skabe rammen om et fællesskab som giver de bedste forudsætninger om et blomstrende og levende fællesskab på tværs af alder og livssituation.

Ledige Boliger og priser

Rullestenens boliger består af 1-3 plans rækkehuse/lejligheder i mange forskellige størrelser og med et hav af forskellige mulige planløsninger. I udgangspunktet køber man boligen uden skillevægge på 1. sal og man skal så beslutte sig for, hvilke vægge man vil have opført, altså, hvor mange værelser man har brug for. Tegningerne har man altid, så man kan etablere flere værelser henad vejen, hvis behovet opstår. Installationerne er planlagt, så det er muligt at indrette boligen med alle de planløsninger som C.F.Møller har tegnet. Der er også i mange af boligerne mulighed for at tilvælge toilet og bad på 1. sal samt forskellige køkkener.
Rullestenen

Vil du høre mere?

Skriv til os på info@eco-village.dk eller ring, hvis du vil vide mere om en bestemt bolig, om fællesskabet eller andet på +45 30 28 14 99

Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer & solceller

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2
Family,Picking,Vegetable,From,Backyard,Garden

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere.

Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.