Bofællerne er så småt begyndt at flytte ind i deres spritnye svanemærkede, lavenergi (A2020) træhuse med papiruldsisolering, økologisk fællesspisning mandag til torsdag, elbilsdeleordning  og 521 m2 fælleshus, beliggende i Roskildes nye kreative bydel, Musicon. Facaderne er træ, skiffer, og genbrugsmateriale. Fælleshusets facade er helt i træ. Boligerne er kompakte og funktionelle for at spare på varme, belysning, rengøring, vedligeholdelse og ting. Mellem boligerne ligger de grønne områder med blandt andet en åben vandrende. Der er sået eng græs og sat masser af træer og bærbuske. Bofællernes cykler står op af husmuren. Børn og voksne er begyndt at finde hinanden i leg og snak i fælleshuset og udenfor.  I Rullestenen bor man tæt på hinanden og tæt på resten af Musicon. I weekenderne er der pt fælles hoppeborg, da et bofællepar købte én til en fødselsdag. Og i sidste weekend var der spontan øl. Den økologiske fællesspisning starter først op når etape 2 er flyttet ind 29. september i år. 

I bofællesskabet er der 47 ejerboliger i mange størrelser. Små boliger i stuen til blandt andet seniorer, samt mellemstore og store boliger til familier i alle konstellationer. Det store fælleshus, som er overtaget af bofællerne, har til formål både at skabe rum for det sociale fælleskab, men også at løse nogle af de pladsbehov, som man ikke har i hverdagen, og som man kun skal bruge indimellem.

Bofællesskabet er tiltænkt mennesker i alle aldersgrupper. Bofællerne er bl.a; skuespiller, pædagog, yogainstruktør, en phd i filosofi, der er ved at uddanne sig til cykelsmed, en socialpædagog, en bygningsingeniør, flere læger, en IT specialist, en navigatør, en process scientist, en låsesmed, en antropolog, en kommunikationsmedarbejder i et teater, en specialist i fermentering, en forsker, en bygningskonstruktør, en lektor, en projektleder, flere lærere, en gymnasielærer og såmænd også en bager 🙂

Arkitektur og byggeri

Tegnestuen C.F.Møller har tegnet det hyggelige og miljørigtige byggeri. MT Højgaard og EcoVillage er bygherrer. Boligerne er rækkehuse og små og mindre et-plans boliger i stueplan. Alle boliger har egen terrasse, tagterrasse og/eller altan.

De anvendte materialer i byggeriet er velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede. Byggeriet er modulopbygget træbyggeri, og produceret i Danmark.

Byggeriet er et svanemærket lavenergi 2020 træbyggeri med papiruldsisolering. Boligerne er ejerboliger og med priser fra kr. 1.899.000-4.399.000 kr. 

 

Fællesskab

Mange mennesker savner hverdagsfællesskabet, muligheden for at mødes spontant i dagligdagen. Børnene trives med det – og det er praktisk ovenikøbet. Eksempelvis, at man ikke selv skal stå med madlavningen hver dag. I Rullestenen vil der være sund økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge.

Fællesskabet er i fokus, men “forskelligskabet” er lige så vigtigt. Vi vil også meget gerne have, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle, blandt andet og derfor er der ikke fællesspisning i weekenden, udover hvad I selv får lyst til at arrangere. Derudover er der i arkitekturen tænkt over, at man skal kunne være privat i sin bolig.

Vi er fortalere for, at man bruger så få penge på mursten som muligt, og i stedet for bruger livet på at være der for familien og vennerne og forfølge personlige udviklingsmål og drømme. 

Hele vores koncept er indrettet med dette for øje. Samtidig lægger vi stor vægt på at skabe rammen om et fællesskab som giver de bedste forudsætninger om et blomstrende og levende fællesskab på tværs af alder og livssituation.

Kommende begivenheder i Rullestenen

 

Søndag den 11/6 kl. 10.00, viser ejendomsmægleren boliger i etape 1 frem. Hvis du ønsker en individuel tid til at se en bolig i etape 1 eller 2, så skriv til os på info@eco-village.dk

Vil du høre mere?

Ring på tlf. +45 30 28 14 99 eller udfyld formularen herunder.

Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer & solceller

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2
Family,Picking,Vegetable,From,Backyard,Garden

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere.

Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.