bofællesskab København med fællesspisning

Bofællesskabet Rullestenen i Musicon er et fællesskab for mennesker i alle aldre. Det, der kvalificerer dig er, at du har lyst til at spise økologisk mad sammen med en flok andre mennesker mandag til torsdag hver uge og på den måde har lyst til at dele en af hverdagens højtider med andre. Kan du nikke til det, så har du sådan set valgt dig selv for så stemmer dine forventninger til fællesskabet +/- halve træskolængder overens med Bofællesskabet Rullestenen´s bofællers forventning til fællesskabet. 

I Rullestenen vil der være sund økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge. En gang i mellem skal du i køkkenet sammen med en lille gruppe af bofæller og tilberede maden, og stå for oprydningen, men oftest  er det bare at gå over og fylde maverne med sund økologisk mad. Det vil sige, at planlægning af det daglige aftenmåltid, indkøb, tilberedning og oprydning forsvinder ud af hverdagen. Det giver 1-2 timer ekstra i døgnet til alt muligt andet, om det er hobbies, arbejde, familie og venner m.v. Samtidig giver det en varieret og social  hverdag, hvor man kommer ind på livet af en masse spændende mennesker. Derudover sparer det enormt mange ressourcer både i forhold til reduceret madspild, emballage spild og transport af madvarer.

Bofællerne er så småt begyndt at flytte ind i deres spritnye svanemærkede, lavenergi (A2020) træhuse med papiruldsisolering, økologisk fællesspisning mandag til torsdag, elbilsdeleordning  og 521 m2 fælleshus, beliggende i Roskildes nye kreative bydel, Musicon i Roskilde. 

Bofællesskabet er tiltænkt mennesker i alle aldersgrupper. Bofællerne er bl.a; skuespiller, pædagog, yogainstruktør, en phd i filosofi, der er ved at uddanne sig til cykelsmed, en del pensionerede, en socialpædagog, en bygningsingeniør, flere læger, en IT specialist, en navigatør, en process scientist, en låsesmed, en antropolog, en kommunikationsmedarbejder i et teater, en specialist i fermentering, en forsker, en bygningskonstruktør, en lektor, en projektleder, flere lærere, en gymnasielærer og såmænd også en bager 🙂

Arkitektur og byggeri

Tegnestuen C.F.Møller har tegnet det hyggelige og miljørigtige byggeri. MT Højgaard og EcoVillage er bygherrer. Boligerne er rækkehuse og små og mindre et-plans boliger i stueplan. Alle boliger har egen terrasse, tagterrasse og/eller altan. De anvendte materialer i byggeriet er velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede. Byggeriet er modulopbygget træbyggeri, og produceret i Danmark.

Byggeriet er et svanemærket lavenergi 2020 træbyggeri med papiruldsisolering. Boligerne er ejerboliger og med priser fra kr. 1.899.000-4.399.000 kr. 

 

Miljørigtigt

bofællesskab i

Roskilde

slider-1

Svanemærkede

materialer & solceller

Spørgsmål til bofællesskabet?

Ring på tlf. 30 28 14 99 eller udfyld formularen herunder

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2
Family,Picking,Vegetable,From,Backyard,Garden

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere.

Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.