Gade vinkel_29.10.2020

Bofællesskabet Rullestenen, Roskilde

I Roskilde er byggeriet af bofællesskabet Rullestenen i fuld gang. Bofællesskabet bygges i to etaper. Der flyttes ind i 1. etape d. 15. marts 2023, mens indflytning i 2. etape finder sted d. 29. september 2023. Byggeriet bliver et svanemærket, lavenergi træbyggeri som rækkehuse med fjernvarme, masser af solceller til drift af fælleshuset og papiruldsisolering. 

I Bofællesskabet er der økologisk fællesspisning mandag til torsdag hver uge. Prisen pr. voksen er 46 kr. og pr. barn under 12 år, men over 2 år er prisen 30 kr. Man skal påregne at skulle i køkkenet en dag, hver 3-4 uge. Resten af tiden er det bare luksus at gå over og hyggespise med de andre eller hente mad med hjem. Bofællesskabet kommer til at råde over to deleelbiler. 

Bofællesskabet får et stort fælleshus på 520 m2 med blandt andet fælleskøkken, spisesal, kontorfællesskab, øvelokale, byttebørs, fællesvaskeri, værksted, multirum, gæsteværelser og teenageafdeling. Der medfølger en inventarpulje til fælleshuset på knap 500.000 kr. Kæledyr er velkomne i fællesskabet, dog ikke i fælleshuset.

 

IMG_7922

Musicon

Musicon er en unik, pulserende og blandet bydel med fokus på kunst, kultur og kreativitet. Roskilde Kommune har ambitioner om at gøre Musicon til national rugekasse for kunstnere, designere, musikere, kreative virksomheder og andre med behov for utraditionelle rammer. Igennem Musicon området løber en skaterbane, som ender i Rabalderparken, til stor henrykkelse for børn og legesyge voksne.

Der er konstant gang i tusinde forskellige græsrodsaktiviteter i området, og der er masser af mulighed for at hænge ud, få en kop specialristet kaffe, eller deltage i fælles yoga, musiksammenspil eller få en kontorplads i det store fællesskab.  

Find priser og ledige boliger, samt yderligere materiale i links herunder.

Fælleshuset_29.10.2020

Vil du høre mere?

Skriv til os på info@eco-village.dk eller ring, hvis du vil vide mere om en bestemt bolig, om fællesskabet eller andet på +45 30 28 14 99

Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer & solceller

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2
Family,Picking,Vegetable,From,Backyard,Garden

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere.

Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.