Rullestenen, Roskilde
Åbent "hus" hver onsdag fra kl. 17-18

Rullestenen

I Roskilde er rammen om bofællesskabet “Rullestenen” på vej op ad jorden. Bofællesskabet kommer til at ligge i den nye Musicon bydel. Bofællesskabet består af 47 ejerboliger og et fælleshus på ca. 521 m2. Adressen er Indfaldet 1, 4000 Roskilde, se her på kort:

Rullestenen placering

1.spadestik til bofællesskabet blev taget d. 15 marts 2022.

Rullestenens ramme er et svanemærket træbyggeri med papirulds isolering og masser af solceller på taget. Boligerne er rækkehuse med fjernvarme og store sydvendte vinduespartier i særligt i de opholdsrum, som bruges i dagtimerne for at reducere lys- og varmebehov. Boligerne er kompakte og funktionelle for at minimere spildplads, hvilket i sig selv har mange afgørende miljø- og klima mæssige fordele.

Den indholdsmæssige bæredygtighed består af den økologiske fællesspisning, elbils deleordningen, de gode fælles kvadratmetre, der gør, at man har brug for færre individuelle kvadratmetre, samt selvfølgelig i høj grad og afgørende grad den holdning bofællerne selv har til ressourcedeling og det at minimere aftrykket på planeten.

FÆLLESSKABET​

Mens bofællesskabets ramme er i gang med at komme til verden er fællesskabet også i fuld gang med at blive bygget. Selv om der er nogle vigtige ting på plads fra start, som eksempelvis antal dage der er fællesspisning, så er der stadigvæk en masse arbejde forude for bofællerne.

Der er økologisk fællesspisning i bofællesskabet, mandag til torsdag, hver uge. Man skal regne med at skulle i køkkenet selv ca. hver 3-4 uge sammen med 4-5 andre. Der skal være plads til alle, både til, hvis man er vant til at spise på skæve tidspunkter, men også, hvis man har allergier og andre madpræferencer.

Der er mindre madspild, mindre emballage og mindre transport, når man spiser aftensmad sammen i hverdagene. Og så er det hyggeligt ovenikøbet. Prisen for denne ordning vil være maks. 46 kr. pr. voksen og 30 kr. pr. barn pr. spisning.

Udover fællesspisningen skal de kommende bofæller selv være med til at forme fællesskabet sammen.

IMG_7901

Processen

Vejen til etableringen af et bofællesskab er ofte knudret og lang. Det har den også været i Rullestenen. Heldigvis har vi været velsignet med en flok fantastiske og engagerede mennesker som har holdt fast og troet på visionerne og bakket op.

På nuværende tidspunkt har initiativgruppen bag Rullestenen gennemført en fællesadvokat proces og forhandlet købsaftalerne bedre, og rammen bedre. Det kan alle, der kommer til have stor glæde af 🙂

Derudover er en voksende gruppe af bofæller nu i fuld gang med planlægningen af hverdagen og livet sammen i Rullestenen.

Ønsker man at blive en del af fællesskabet er første skridt at reservere en bolig. Derefter får man tilsendt en købsaftale og adgang til gruppens online forum. Man har seks hverdage efter underskrift, med mulighed for forlængelse, til at snakke med banken, og vurdere om fællesskabet er rigtigt for én. Når fortrydelsesfristen er udløbet har man yderligere 14 dage til at stille en bankgaranti. Derefter kan man læne sig tilbage, nyde det spirende fællesskab og glæde sig til indflytning, mere skal man nemlig ikke gøre.

Plantegninger & Priser

Bofællesskabet består af 47 ejerboliger samt et stort fælleshus på ca. 521 m2. Der er boliger i et plan i stueetagen med mulighed for op til to soveværelser, og helt op til treplans rækkehuse med mulighed for op til seks soveværelser. Vi har forsøgt at sikre, at boligerne i sig selv er med til at skabe fremtidig diversitet i fællesskabet ved at tilbyde så stor fleksibilitet som overhovedet muligt med udgangspunkt i de mange forskellige livssituationer bofællerne kan befinde sig i. Det betyder, at der er mange forskellige planløsninger at vælge imellem. Man kan i princippet vælge sin bolig helt uden værelser og så selv beslutte, hvad der passer een bedst. Priserne på boligerne ligger mellem 1.899.000,- og 4.299.000,- inklusiv andel af fælleshuset. Plantegningen ved siden af er af bolig 37, et toplans rækkehus med mulighed for op til 5 soveværelser. Boligen koster 3.669.000,-

Der er indflytning i Rullestenens etape 1. 15. marts 2023.

Vil du høre mere?

Ring på tlf. 30 28 14 99 eller udfyld formularen herunder

Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer & solceller

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2
Family,Picking,Vegetable,From,Backyard,Garden

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere.

Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.