SKRÅNINGEN 1+2 I LEJRE

Skråningen 1 havde indflytning i marts 2019. Det var det første bofællesskab som det lykkedes EcoVillage at samle og etablere. Fra vi underskrev grundkøbsaftalen med Familien Østergaard og til Skråningen var klar til indflytning gik der mindre end to år, inkl. lokalplan, salg, byggetilladelse og byggeri. Ventelisten til Skråningen var lang og fællesskabs gruppen var derfor samlet på ganske få måneder. Skråningen 2 havde indflytning ret præcist to år senere i foråret 2021.

Vores gode og dygtige samarbejdspartnere var i etableringen af begge økolandsbyer, uden hvem de store projekter aldrig var lykkedes; Vandkunsten, CASA A/S, Brødrene Østergaard, Østergaard Familien, Lejre Kommune, DLA Piper, LEA, ScandiByg og selvfølgelig de mange, mange mennesker, som blev bofællerne, der troede på visionerne og som  flyttede ind og gjorde drømmen til virkelighed.

Skråningerne er træbyggeri med papiruldsisolering, med 46 boliger i etape 1 og 53 boliger i etape 2. Begge bofællesskaber med mange forskellige boligstørrelser, planløsninger og med hver 725 m2 fælleshus med alle de faciliteter som vi mener skal til for, at de samme kan undværes i den individuelle bolig.

Fælleshusene har fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse og masser af solceller på tagene. Skråningen 1 har egen pool i modsætning til efterfølgende bofællesskaber vi har eller er i gang med at etablere. Skråningen 2 har i stedet for poolen fået en stor aktivitetssal og regnvandsgenanvendelse til toiletskyl og tøjvask i alle boliger.

Økolandsbyen Skråningen har vegetarisk økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge.

Vi er meget stolte af og tilfredse med, at Build i deres LCA (Life cykle analysis) undersøgelse af 20 nye danske træbyggerier fandt, at Skråningen 1 og 2 (R04 og R05 hedder de i analysen) var blandt de byggerier, med det laveste aftryk.

Læs Build rapporten her

Læs Vandkunstens fine beskrivelse af bofællesskabet her


Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2