KORSVEJGÅRD, MÅLØV

EE5swXmA
Nytårskur Skråningen 2

Fællesskabet

Mange mennesker savner hverdagsfællesskabet, muligheden for at mødes spontant i dagligdagen. Børnene trives med det – og det er praktisk ovenikøbet. Eksempelvis, at man ikke selv skal stå med madlavningen hver dag. I Korsvejgård vil der være sund økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge.

Fællesskabet er i fokus, men “forskelligskabet” er lige så vigtigt. Vi vil også meget gerne have, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle, blandt andet og derfor er der ikke fællesspisning i weekenden, udover hvad I selv får lyst til at arrangere. Derudover er der i arkitekturen tænkt over, at man skal kunne være privat i sin bolig.

Fællesskabet skal bofællerne selv være med til at udvikle henover byggeprocessen.

BYGGERI OG BÆREDYGTIGHED

Bofællesskabet kommer til at bestå af ca. 44 lavenergi boliger i varierende størrelser med vedligeholdelsesfrie skiferfacader/trækonstruktioner samt et fælleshus på ca. 488 m2. 

Bofællesskabet opføres på Måløv Hovedgade 123 i Måløv, Ballerup. Indenfor 2 minutters gang ligger Jonstrup Vang, hele Hareskoven og Søndersø til fri rekreativ afbenyttelse.  

Navnet Korsvejgård stammer fra den gård, som tidligere lå på grunden, og hvor alléen samt gamle træer på grunden stadigvæk er bevaret.

 

Bofællesskabet opføres boliger i mange forskellige størrelser for at øge diversiteten i beboersammensætningen, da vi mener, at det giver et mere dynamisk sammenhold, at alle aldersgrupper er repræsenterede.

Der vil være små boliger til enlige, lidt større boliger til enlige med børn, boliger til par uden hjemmeboende børn, til “seniorer” samt treplansrækkehuse til den store familie.

Fælles for alle boligerne er dog, at de er kompakte, funktionelle og at de kun indeholder de faciliteter, der bruges i hverdagen.

Gæsteværelser, kontor og andet der kun benyttes lejlighedsvist, placeres i fælleshuset. Imellem husene vil der være et fællesområde til køkkenhaver, drivhuse, grillområder og leg.

Tegnestuen WERK står for at tegne byggeriet. Boligerne vil være 1-3 etages rækkehuse og små og mindre et-plans boliger i stueplan. Alle vil have egen terrasse, tagterrasse og/eller altan.

De anvendte materialer til byggeriet vil være velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede. Byggeriet vil være modulopbygget træbyggeri, og produceret i Danmark. Byggeriet vil blive miljøcertificeret, og vil blandt andet benytte genanvendelse af regnvand til tøjvask i fællesvaskeriet og til toiletskyl i fælleshuset.

Foto æblegården
Æblegården hems

Vi er fortalere for, at man bruger så få penge på mursten som muligt, og i stedet for bruger livet på at være der for familien og vennerne og forfølge personlige udviklingsmål og drømme. 

Hele vores koncept er indrettet med dette for øje. Samtidig lægger vi stor vægt på at skabe rammen om et fællesskab som giver de bedste forudsætninger om et blomstrende og levende fællesskab på tværs af alder og livssituation.

Vil du høre mere?

Ring på tlf. 30 28 14 99 eller udfyld formularen herunder

Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2
Family,Picking,Vegetable,From,Backyard,Garden

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere.

Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.