Grønne Eng, København - Udsolgt

drømmen bliver til virkelighed

Vi vandt grundstykket (1.12) i Ørestad Syd i april 2017 i en konkurrence  som By og Havn afholdt. Siden da har vi arbejdet benhårdt og målrettet på at få Grønne Eng til verden.

Da alle har set på drømmen med stor velvilje både de kommende bofæller, By og Havn, Københavns Kommune, Vandkunsten, FB Gruppen og rigtig mange andre parter har vi trods et umuligt stort antal forhindringer haft så tilpas meget medvind på cykelstien til, at det er endt med, at drømmen nu er ved at blive til virkelighed. Vi er utroligt taknemmelige for alle de hjælpende hænder, vi har haft undervejs. 

I et anfald af akut og spontan mangel på ydmyghed ville vi måske  tillade os at påstå, at der pt kun findes dette bofællesskab “bygget på de gamle dyder” i København, sådan som man finder dem udenfor byen, defineret som et sted at bo med indbygget forpligtende fællesskab (fællesspisning som fast del), med det rummelige fælleshus på fulde 920 m2 og med den fællesskabelige enighed hos alle de forventningsfulde bofæller som man traditionelt finder i bofællesskaber.

Uanset, hvad man kalder det, så bliver det et fantastisk sted at bo i storbyen. Vi håber, at den enorme interesse som Københavnerne har haft for Grønne Eng kan inspirere til at bygge langt flere bofællesskaber i storbyerne. Grønne Eng flytter ind 15. juni 2023.

grønneeng_spadestik

Om Grønne Eng

Bofællesskabet Grønne Eng kommer til at ligge omkring en fælles gård. Bofællesskabet får en kæmpe tagterrasse vendt ud mod Fælleden med et stort drivhus og højbede til dyrkning af grøntsager og krydderurter. Mod syd kommer en mindre tagterrasse mere.

Herudover grønne tage og solceller. Fælleden er til leg og motion, da bofællesskabet ligger i første parket og har to spisesale med store døre lige ud til de grønne arealer.

Er man interesseret i at komme på venteliste til Grønne Eng skal man skrive til gronne.eng@gmail.com. Der er dog endnu ikke et system klar for, hvis nogen skulle ønske at fraflytte Grønne Eng.

Miljørigtigt

bofællesskab i

København

slider-1

Svanemærkede

materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Liv og glade dage

Funktionelle

boliger, fællesskab og fælles faciliteter

FORELØBIG_ VIS 01_til kommentering 2

Tilmeld nyhedsbrev

Hvis du ønsker at blive orienteret om kommende begivenheder, eksisterende og kommende økolandsbyer/økobofællesskaber, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, som bliver sendt ud 1-2 gange om måneden 🙂 Du kan afmelde dig igen til enhver tid.

 

bofællesskab København med fællesspisning