Visioner

Stærke værdier

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt. Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager.

Det manglende fællesskab

Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler. Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn. Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Økonomi

Afbetaling på mursten skal ikke være årsagen til, at du ikke kan realisere dine
drømme i livet, hvad enten det handler om jobbet, børnene eller ferierne. Derfor
har vi skåret ind til benet og udlever desuden et stærkt princip om
deleøkonomi.

Derudover vil der være et antal mikrolængehuse på 36 kvm med køkken, bad, stue og soveværelse, til seniorer og studerende – eller til dig, der bare vil leve drømmen om simple living helt ud.

Beboere i Eco-Village har desuden ikke brug for 20 plæneklippere, motorsave m.m. for vi har et fælles værksted, og vi har en genbrugsstation, hvor du kan lægge det der er blevet for småt, eller som du ikke længere bruger, til andre. Eller se om der lige står en børnecykel der passer til dit barn.

I Eco-Villages har vi deleelbiler. Det betyder, at du kun har brug for én bil, eller måske har du slet ikke brug for din egen bil overhovedet.