Sundsholmerne i Stigsborg

Sundsholmerne

At bo urbant på en grund, som vi renser op inden der bygges, er den mest miljørigtige måde at bo på. Det mindsker vores fodaftryk på planeten både i forhold til ikke at tage et stykke jomfruelig jord og bebygge den, men også i forhold til tæthed, infrastruktur og offentlige transportmuligheder.

DGNB Guld, C.F. Møllers bofællesskabsarkitektur, elbilsdeleordning, økologisk fællesspisning, et stort fælleshus med fantastiske faciliteter, køkkenhaver og hønsegård, i Stigsborg, som bliver Aalborgs fremtidige spydspids.

I Stigsborg opføres bofællesskabet Sundsholmerne. Navnet “Sundsholmerne” refererer til områdets historie, hvor de bosiddende for hundredvis af år siden kaldte sig selv for Sundsholmerne. Som mange andre steder, hvor vi bygger bofællesskaber har det historisk set været et sted, hvor folk gerne vil bo. Det er jo en god start!

Stigsborg er et område, hvor grundsælgerne, bruger mange kræfter på at skabe masser af attraktive og naturskønne fællesområder. Der er mange tilbud som man kan deles med de andre beboere i området om.

Sundsholmerne er et “urbant” bofællesskab. Hvis man ikke er så meget til dyrkning i stor stil, men hellere vil sidde på altanen og nyde en god bog og et glas vin, for derefter at slentre ned for at indtage dejlig økologisk mad med resten af fællesskabet, så er det her du skal bo.

Byggeri og arkitektur

Bofællesskabet etableres i samarbejde med A.Enggard A/S og C.F. Møller. Boligerne vil være rækkehuse og til dels etagebyggeri.

Byggeriet vil blive DGNB Guld certificeret, hvilket er den tyske miljøstandard som sikrer at hele byggeriet er tænkt ordentligt igennem i forhold til social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed. Læs mere om standarden her

I bofællesskabet opføres 50 boliger i mange forskellige størrelser for at øge diversiteten i beboersammensætningen, da vi mener, at det giver et mere dynamisk sammenhold, at alle aldersgrupper er repræsenterede. Der vil være små boliger til enlige, lidt større boliger til enlige med børn, boliger til par uden hjemmeboende børn, samt “store” boliger til den lidt mere klassiske familietype. Boligerne opføres som ejerboliger og priserne starter ved ca. 1.900.000 kr. Byggeriet forventes indflytningsklart i 3. kvartal 2021

Fælles for alle boligerne er dog, at de er kompakte, funktionelle og at de kun indeholder de faciliteter, der bruges i hverdagen. Gæsteværelser, kontor og andet der kun benyttes lejlighedsvist, placeres i fælleshuset. Imellem husene vil der være et fællesområde til køkkenhaver, drivhuse, grillområder og leg.

 

Fællesskabet

Fællesskabet er i fokus, men “forskelligskabet” er lige så vigtigt. Vi vil også meget gerne have, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle, blandt andet og derfor er der ikke fællesspisning i weekenden, udover hvad I selv får lyst til at arrangere. Derudover er der i arkitekturen tænkt over, at man skal kunne være privat i sin bolig.

Fællesspisning

Der er fællesspisning mandag til torsdag. Fødevarerne vil være økologisk og i starten leveret af Aarstiderne, sammen med madplaner indtil fællesskabet har fået rytmen på plads i forhold til at skulle kokkerere til så mange. For at være sikre på, at der er plads til alle i bofællesskabet, sørger vi for, at den madplan og de ingredienser der leveres tilgodeser både veganere, vegetarer, “kødspisere” og mennesker med allergier m.v. Maden tilberedes af bofællerne i bofællesskabets fælleskøkken, hvor man ca. hver tredje uge skal hygge sig stort med de andre, om at tilberede maden. Det er muligt at tage maden med hjem, hvis man har en “lyst til at kigge ind i væggen dag” eller en teenagekrise som skal løses. Men vi har selvfølgeligt et stort håb om, at I vil nyde maden med fællesskabet. Nogle dage er det måske bare en halv time, andre gange falder man i snak og pludselig er aftenen gået.

Fælleshuset

Fælleshuset byder på ca. 600 m2 fælles faciliteter. Fælleshuset kommer til at indeholde blandt andet: Spisesal, køkken, legerum, værksted/cykelværksted, øvelokale, fitnessrum, fælles vaskeri med regnvandsgenanvendelse, tv-stue, kontorfællesskab, multirum, samt gæste- og teenageværelser. Bofællesskabet kommer til at råde over en elbilsdeleordning.

Ring meget gerne på telefon 30 28 14 99, hvis du vil vide mere om projektet. Vi holder også jævnligt arrangementer, så du/I kan møde de andre.

Opskrivning og spørgsmål

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager og delebil som noget for dig? Så skriv dig op for at blive en del af ét af vores projekter her. Du kan også skrive til os med spørgsmål.

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket