Strømmen, Hørsholm

Strømmen

I Hørsholm opføres bofællesskabet Strømmen. Strømmen i Hørsholm bliver et fantastisk sted for børn og voksne.

Der er mulighed for økologisk fællesspisning mandag til torsdag, Tesla-elbilsdeleordning, et miljøcertificeret lavenergi-byggeri, inklusiv et kæmpe fælleshus på 524 m2 med alt hvad hjertet begærer af fælles funktioner.

Bofællesskabet kommer til at ligge i et smukt sølandskab tæt på masser af rekreative områder i PH Park. Fællesarealerne vil have hyggelige grill- og legeområder, frugttræer, hønsehold (eller hvad I har lyst til), og plantebede.

Navnet Strømmen er taget fra en roman skrevet af Poul Henningsens mor, Agnes Henningsen, i slutningen af det 19. århundrede. Hun ernærede familien ved den bog blandt andet, da Poul Henningsen var barn. Men navnet refererer også til PH-lampens føde – altså strøm.

I bofællesskabet Strømmen er det det spontane hverdagsfællesskab, der skal give masser af livsglæde og åndelig føde til alle beboerne.

Et bofællesskab med mulighed for økologisk fællesspisning, Teslaer til deling, svanemærkede boliger og et stort fælleshus med masser af funktioner.

Strømmen kommer til at bestå af ca. 79 boliger, samt et fælleshus på 524 m2. Boligerne opføres som ejerboliger. Priserne vil være fra 1.798.000 kr. til 4.798.000 kr.

Arkitektur og byggeri

Tegnestuen Vandkunsten tegner projektet, mens byggeriet opføres af Svanen A/S. De anvendte materialer til byggeriet vil være velafprøvede, bæredygtige og svanemærkede. Samtidigt med at Strømmen opføres, etablerer Hørsholm Kommune et rekreativt sølandskab på grunden.

I bofællesskabet opføres 79 boliger i mange forskellige størrelser for at øge diversiteten i beboersammensætningen. Vi mener, at det giver et mere dynamisk sammenhold, at alle aldersgrupper er repræsenterede. Der vil være små boliger til enlige, lidt større boliger til enlige med børn, boliger til par uden hjemmeboende børn, samt “store” boliger til den lidt mere klassiske familietype. Fælles for alle boligerne er dog, at de er kompakte, funktionelle og at de kun indeholder de faciliteter, der bruges i hverdagen. Gæsteværelser, kontor og andet, der kun benyttes lejlighedsvist, placeres i fælleshuset. Mellem husene vil der være et fællesområde til køkkenhaver, drivhuse, grillområder og leg.

Se mere om boliger og bebyggelse på www.stroemmen-hoersholm.dk

Fællesskabet

Mange mennesker savner hverdagsfællesskabet, muligheden for at mødes spontant i dagligdagen. Børnene trives med det – og det er praktisk ovenikøbet. Eksempelvis at man ikke selv skal stå med madlavningen hver dag.

Fællesskabet er i fokus, men “forskelligskabet” er lige så vigtigt. Vi vil også meget gerne have, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle i bofællesskabet. Der er heller ikke fællesspisning i weekenden, udover hvad I selv får lyst til at arrangere. Derudover er der i arkitekturen tænkt over, at man skal kunne være privat i sin bolig.

Fællesskabet skal bofællerne selv være med til at udvikle, når ejerforeningen og bestyrelsen er stiftet. Hvilke former for dyrehold og dyrkning, hvilke former for udvalg, der planlægger sociale aktiviteter, foredrag, ture for børn og voksne, lektiecafé for børnene, fælles bagning og så videre.

Der vil være mulighed for økologisk fællesspisning, med tilhørende spisesal og industrikøkken til. Resten af faciliteterne vil være til deling, ligesom aktiviteter, udvalg, byttebørs, køkkenhaver og grillområder vil være noget, I alle sammen kan lave sammen og deles om.

 

Fælleshuset

Fælleshuset bliver på 524 m2. Fælleshuset kommer til at indeholde blandt andet: Spisesal, køkken, vaskeri, tv-stue, kontorfællesskab mv.

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-17.00
Fredag: 09.00-16.00
Lør og søn: Lukket

Mange faciliteter i fælleshuset.

Svanemærket og arkitekttegnet bofællesskab

Vi sammensætter bofællesskabet, på tværs af generationer, familietyper og livssituationer.