Staldhusene, Furesø

På flyvestation Værløse opføres Bofællesskab Staldhusene.

Bofællesskabet vil have 43 boliger i varierende størrelser og til angivet pris som ses nedenfor. Vi forventer indflytning i 2019.

Arkitektur 

Arkitektfirmaet Vandkunsten vil stå for at tegne byggeriet. Boligerne vil være toetages række- og langhuse, nedenfor den gamle staldbygning.

De anvendte materialer til byggeriet vil være velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede. Byggeriet vil være modulopbygget, og produceret i Danmark.

Byggeriet vil blive opført i energiklasse 2020 , med blandt andet jordvarme, solenergi, og vil benytte genanvendelse af regnvand til tøjvask og toiletskyl. Boligerne vil være lyse, med store vinduespartier, og med højt til loftet.

Alle boligerne vil have egen terrasse/have.

Store fællesområder

Imellem husene vil der være store fællesområder – dyrkningsområder, grillområder, legeområder og fælles dyrehold. Nedenfor boligerne, på en svagt skrånende grund mod syd, vil der blive anlagt en sø til opsamling af overskydende overfladevand fra området, og der vil blive anlagt fredskovs-områder mv.

 

Boligerne og hvad der er inkluderet

I prisen er inkluderet andel af fælleshuset, som udgør 450 m2 og indeholder spisesal, gildesal, fælleskøkken, tv-stue, motions-rum, øvelokale, “multirum”, atelier, gæsteværelser, kontorer, legerum, jordvarmeopvarmet swimmingpool, samt teenageværelser.

Syv værelser, 125 m2, 4.195.000 kr.
Fællesandel: Fællesandel er inkluderet

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 30 m2. Syv værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge, to badeværelser. Bolig i to etager, med terrasse.

Forespørg på bolig

Seks værelser, 105 m2, 3.560.000 kr.
Fællesandel: Fællesandel er inkluderet

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 30 m2. Fem værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge, mulighed for to badeværelser. Bolig i to etager, med terrasse.

Forespørg på bolig

Fem værelser, 90 m2, 3.090.000 kr.
Fællesandel: Fællesandel er inkluderet

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 30 m2. Fire værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge, mulighed for to badeværelser. Bolig i to etager, med terrasse.

Forespørg på bolig

Fire værelser, 80 m2, 2.770.000 kr.
Fællesandel: Fællesandel er inkluderet

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 25 m2. Tre værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge, et badeværelse. Bolig i to etager, med terrasse.

Forespørg på bolig

Tre værelser, 70 m2, 2.460.000 kr.
Fællesandel: Fællesandel er inkluderet

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 25 m2. To værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge, et badeværelse. Bolig i to etager, med terrasse.

Forespørg på bolig

Microliving: 52 m2, 1.890.000 kr.
Fællesandel: Fællesandel er inkluderet

Stue/køkken 30 m2, hems eller smartseng i stueplan efter behov, To værelser 6-8 m2, eventuelt køje rum. Badeværelse. Bolig i stueetagen. Med terrasse.

Forespørg på bolig

Opskrivning og spørgsmål

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager og delebil som noget for dig? Så skriv dig op for at blive en del af ét af vores projekter her. Du kan også skrive til os med spørgsmål.

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt. Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand.

Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler. Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”.

De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Mange faciliteter i fælleshuset.

Der tilstræbes overalt bæredygtige materialer.

Vi sammensætter bofællesskaber, så alle aldersgrupper er repræsenteret.