Skråningen, Lejre

Svanemærkning, miljørigtigt træbyggeri, Vandkunstens bofællesskabsarkitektur, papiruldsisolering, varmepumper, elbilsdeleordning, økologisk fællesspisning, et stort fælleshus med fantastiske faciliteter, en hektar til køkkenhaver og hønsegård, smuk natur og en fantastisk udsigt over åen og Allerslev. I Lejre opføres bofællesskabet Skråningen. Bofællesskabet kommer til at bestå af 46 lavenergi boliger med træfacader, i varierende størrelser, samt fælleshus på 600 m2 og poolhus. Første spadestik blev taget på grunden d. 6/9 – 2018.  Der er indflytning forår 2019.

Arkitektfirmaet Vandkunsten, der har solid erfaring med at bygge bofællesskaber, har tegnet byggeriet. De anvendte materialer til byggeriet, vil være velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede. Byggeriet er modulopbygget og produceret i Danmark. Byggeriet opføres af CASA A/S.

Grunden, hvor bofællesskabet opføres,  skråner let mod syd, mod et område, der vil blive ved med at være fredet, da der ligger bevaringsværdige gravhøje der. Der er planer om, at området skal være rekreativt, med gå- og løberuter, dyrehold m.v.

Kort over projektområde

Boligtyper

Vi har samlet alle boligtyperne for dette projekt på en samlet oversigt – se alle boligtyperne her

Projektmateriale

Materiale der vedrører dette projekt kan du finde under Materiale

Fællesskabet

Mange mennesker savner hverdagsfællesskabet, muligheden for at mødes spontant i dagligdagen. Børnene trives med det – og det er praktisk ovenikøbet. Eksempelvis, at man ikke selv skal stå med madlavningen hver dag. I Skråningen vil der være sund økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge.

Fællesskabet er i fokus, men forskelligskabet er lige så vigtigt. Vi vil også meget gerne have, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle, blandt andet og derfor er der ikke fællesspisning i weekenden, udover hvad I selv får lyst til at arrangere. Derudover er der i arkitekturen tænkt over, at man skal kunne være privat i sin bolig.

Fællesskabet skal bofællerne selv være med til at udvikle, når ejerforeningen og bestyrelsen er stiftet. Hvilke former for dyrehold, hvor meget og hvilke former for dyrkning, udvalg, der planlægger sociale aktiviteter, foredrag, ture for børn og voksne, lektiecafé for børnene, fælles bagning, m.v.

Fællesspisning

Der er fællesspisning mandag til torsdag. Fødevarerne vil være økologisk og i starten leveret af Aarstiderne, sammen med madplaner indtil fællesskabet har fået rytmen på plads i forhold til at skulle kokkerere til så mange

Fælleshuset

Fælleshuset på 600 m2. Herudover er der et poolhus. Fælleshuset kommer til at indeholde blandt andet: Spisesal, køkken, legerum, værksted/cykelværksted, øvelokale, fitnessrum, fælles vaskeri, tv-stue, kontorfællesskab, gæsteværelser og teenageafdeling.

Galleri

 

Opskrivning og spørgsmål

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager og delebil som noget for dig? Så skriv dig op for at blive en del af ét af vores projekter her. Du kan også skrive til os med spørgsmål.

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Mange faciliteter i fælleshuset.

Svanemærket og arkitekttegnet bofællesskab

Vi sammensætter bofællesskabet, på tværs af generationer, familietyper og livssituationer.