Skråningen II, Lejre

Bofællesskabet Skråningen II

Vores vision er, at mennesker skal bo lidt tættere og have masser af glæde af hinanden i hverdagen. Det hverdagssociale og spontane fællesskab. Samtidig er vi opsatte på at skabe fællesskaber med mennesker som mødes på tværs af livssituationer, alder og baggrund.

Kernen i vores by bofællesskaber og økolandsbyer er fællesspisningen fire dage om ugen baseret på økologiske råvarer. Vi tror på, at kernen i et stærkt fællesskab er mødet over maden. Og så gavner det miljø og økonomi at have fælles madlavning – og det letter bofællerne for en masse praktik i en ellers travl hverdag.

Hvis I har lyst til at deltage i een af vores arrangementer for at møde nogle af de mennesker som allerede har købt bolig i Skråningen 2, så kontakt os.

Byggeriet

Svanemærkning, miljørigtigt træbyggeri, Vandkunstens bofællesskabsarkitektur, papiruldsisolering, varmepumper, elbilsdeleordning, økologisk fællesspisning, et stort fælleshus med fantastiske faciliteter, mulighed for dyrkning, smuk natur og en fantastisk udsigt over åen og Allerslev. Bofællesskabet kommer til at bestå af 53 lavenergi-boliger i varierende størrelser og med træfacader, samt et fælleshus på 725 m2. Boligerne i  Skråningen II er nu udbudt til salg. Skråningen II har indflytning i efteråret 2020.

Bofællesskabet ligger ved et fredet naturområde med gamle gravhøje og på en skrånende grund ned til Lavringe Å. Se bofællesskabets placering her.

Boligerne og fælleshuset

CASA A/S er ansvarlige for opførsel af byggeriet, der er tegnet af Vandkunsten.

Boligerne er rækkehuse i svanemærket træ med papiruldsisolering. Byggeriet opvarmes med varmepumper og der er regnvandsgenanvendelse til toiletskyl og tøjvask i hele bofællesskabet. Der er mulighed for at tilvælge solcellepakke med batteri til sin bolig.

Der opføres boliger i størrelser fra 40 m2 til 119 m2. Der er kun få boliger tilbage. B og E boligerne er udsolgt.

Fælleshuset er på i alt 725 m2. Der er industrikøkken og spisesal, kontorfællesskab, TV stue, teenagegang, værksted, fællesvaskeri, gæsteværelser, tumlesal, atelier, og meget andet.

Herunder billeder af Skråningen I, hvor bofællerne flyttede ind i juni 2019.

Fællesskabet

Vi etablerer rammen, der gør det lidt lettere at komme fra start. Fællesskabet skal I selv være med til at forme. Økolandsbyerne som vi etablerer “fødes” som miljørigtigt byggeri, med kompakte individuelle boliger og en masse gode fælles faciliteter. Derudover er der økologisk fællesspisning mandag til torsdag hver uge, som I som beboere selv skal være med til at lave. Ca. en gang hver tredje uge, skal man selv hjælpe til, mens man resten af tiden kan gå over i fælleshuset og hygge sig sammen med de andre over veltilberedt sund og økologisk fælles mad. Man kan også som udgangspunkt tage maden med hjem, hvis man har haft en travl dag, eller man trænger til en familiedag.

Bofællesskaberne vil også have en elbilsdeleordning, som skal være med til at begrænse behovet for egen bil, til glæde for pengepung og miljø.

Bæredygtig hverdag

Bæredygtighed gennemsyrer vores bofællesskaber selv ud i hverdagens handlinger og vaner. Hele byggeriet er gennemtænkt i forhold til det bæredygtige hensyn, hvor bæredygtighed betyder både miljømæssig, social og økonomisk balance. Tingene hænger sammen. Jo mere kompakt vi bor, desto færre ting køber vi, desto mindre plads skal opvarmes, oplyses, rengøres, vedligeholdes og jo flere m2 skal der betales for i dagligdagen. Alle de funktioner som man ikke skal bruge til dagligt har vi lagt i fælleshuset – kontoret, gæsteværelset, festlokalet, hobbyrummene mv. Og så deles man om dem. Man deles om elbilerne, fordi privatbil ofte giver incitament til lige at snuppe bilen i stedet for cyklen eller offentlige transport, og samtidig er det dyrt i forsikring, reparation mv. Der er økologisk fællesspisning fordi man dermed både kommer hinanden ved, mindsker madspild, co2, emballage. De tre største poster i privatbudgettet (svanemærket, kompakt, lavenergi) bolig, (el)bil og (øko) fødevarer samlet under overskriften bæredygtig hverdag.

 

 

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i Lejre

Svanemærkede rækkehuse med regnvandsgenanvendelse, solceller og varmepumper.