Skråningen II, Lejre

Bofællesskabet Skråningen II

Svanemærkning, miljørigtigt træbyggeri, Vandkunstens bofællesskabsarkitektur, papiruldsisolering, varmepumper, elbilsdeleordning, økologisk fællesspisning, et stort fælleshus med fantastiske faciliteter, mulighed for dyrkning, smuk natur og en fantastisk udsigt over åen og Allerslev. Bofællesskabet kommer til at bestå af 53 lavenergi-boliger i varierende størrelser og med træfacader, samt et fælleshus på 725 m2. Boligerne i  Skråningen II er nu udbudt til salg. Skråningen II kommer til at ligge i forlængelse af Skråningen I, hvor der var indflytning d. 25/6-2019

Bofællesskabet ligger ved et fredet naturområde med gamle gravhøje og på en skrånende grund ned til Lavringe Å. Der er 1,5 km til Lejre St., hvorfra der er 36 minutter med direkte tog til København. Se bofællesskabets placering her:

 

Boligerne og fælleshuset

CASA A/S er ansvarlige for opførsel af byggeriet, der er tegnet af Vandkunsten.

Boligerne er rækkehuse i svanemærket træ med papiruldsisolering. Byggeriet opvarmes med varmepumper og der er regnvandsgenanvendelse til toiletskyl og tøjvask i hele bofællesskabet. Der er mulighed for at tilkøbe solcellepakke med batteri til sin bolig.

Der opføres boliger i størrelser fra 40 m2 til 119 m2. Overblik over boligtyper samt priser, kan findes her.

Fælleshuset er på i alt 725 m2. Der er industrikøkken og spisesal, aktivitetssal, kontorfællesskab, atelier, TV stue, teenagegang, gæsteværelser og meget andet.

Herunder er et par billeder af billeder af Skråningen I.

Fællesskabet

Mange mennesker savner hverdagsfællesskabet, muligheden for at mødes spontant i dagligdagen. Børnene trives med det – og det er praktisk ovenikøbet. Eksempelvis at man ikke selv skal stå med madlavningen hver dag. I Skråningen vil der være sund, økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge.
Fællesskabet er i fokus, men forskelligskabet er lige så vigtigt. Vi vil også meget gerne have, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle. Derfor er der ikke fællesspisning i weekenden, udover hvad I selv får lyst til at arrangere. Derudover er der i arkitekturen tænkt over, at man skal kunne være privat i sin bolig.
Fællesskabet skal bofællerne selv være med til at udvikle, når ejerforeningen og bestyrelsen er stiftet. For eksempel udvalg for dyrehold, dyrkning, udvalg, sociale aktiviteter, foredrag, ture for børn og voksne, lektiecafé for børnene, fælles bagning m.v

 

 

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i Lejre

Svanemærkede rækkehuse med regnvandsgenanvendelse, solceller og varmepumper.