Skråningen II, Lejre

I Lejre opføres bofællesskabet “Skråningen II,” der kommer til at ligge i forlængelse af det eksisterende bofællesskab “Skråningen.” Bofællesskabet kommer til at ligge på Tvethøjvej, 4320 Lejre.

Grunden skråner let mod syd, mod et område, der vil blive ved med at være fredet, da der ligger bevaringsværdige gravhøje der. Der er planer om, at området skal være rekreativt, med gå – og løberuter, dyrehold m.v.

Lejre er en kommune der vægter grøn udvikling højt, og som sætter mennesker og fællesskaber i centrum.

Arkitektur

Arkitektfirmaet Vandkunsten, der har en solid erfaring med at bygge bofællesskaber, tegner byggeriet. Boligerne vil være toetages rækkehuse. De anvendte materialer til byggeriet vil være velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede. Byggeriet vil være modulopbygget, og produceret i Danmark.

Byggeriet vil blive opført som lavenergihuse og med regnvandsgenanvendelse. Boligerne vil være lyse, med store vinduespartier, og med højt til loftet. Facadebeklædningen være af træ. Alle boligerne vil have egen terrasse.

Fællesskabet

Fællesskabet skal bofællerne selv være med til at udvikle i byggeperioden. Men visse fællesaktiviteter og forpligtelser er “præ-definerede”:

Fællesspisning: Der er økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge. Man skiftes til at lave mad fire familier af gangen. Det vil sige, at man skal lave mad ca. hver tredje uge. Der er mulighed for, at man kan tage maden med hjem i hverdagene, hvis man har brug for en “hjemmedag”. Der kan planlægges fællesspisning i weekenderne, for dem, der er hjemme og har lyst til det.

Kommende beboere har stiftet en midlertidig forening, hvor der nedsættes forskellige ansvarsgrupper. Den midlertidige forening erstattes af ejerforening ved indflytning.

Der er fuld gang i planerne om dyrkning, hønsegård, drivhuse og kaninbjerg.

Boligerne

Der opføres boliger i størrelserne 40 til 116 m2. Derudover hører 14 m2 ideel andel i fælleshuset pr. bolig. Boligerne koster mellem 1.450.000 kr. og 3.598.000 kr.

At bo i microliving er en prioritetsbeslutning og tilbuddet er til stede for de mennesker, der ikke ønsker at bruge deres tid og penge på at bo, og som desuden interesserer sig for at tilgodese vores miljø. Microliving boligerne har den fordel, at de er enormt økonomiske i drift, både i forhold til drift, energi og boliglån. Og man har hele det store fælleshus til sin rådighed ved siden af. Der vil være køkken og bad i hver af dem, samt sove- spise- og stueområde.

Fælleshuset vil være på ca. 725 m2 og indeholder spisesal, aktivitetssal, fælleskøkken, tv-stue, motionsrum, “multirum”, atelier, gæsteværelser, kontorer, legerum, samt teenageværelser. Alle de funktioner, som man ikke har brug for i hverdagen, men indimellem får brug for og som man ofte dimensionerer sit arealbehov efter.

Vi opfordrer til, i forbindelse med man vælger boligstørrelse, at man husker på de mange gode fælles faciliteter, at Vandkunsten har lavet planløsninger, der fjerner overflødig spildplads, at børn sjældent bruger deres værelse før teenagealderen samt, mursten koster frihed 🙂

I Skråningen II er der forventet indflytning marts 2021. Kontakt os på info@eco-village.dk, ring på 30 28 14 99, eller udfyld kontaktformularen nedenfor. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i Lejre

Svanemærkede rækkehuse med regnvandsgenanvendelse, solceller og varmepumper.

Fælleshus med tumlesal, værksted og atelier.