Skråningen II, Lejre

Bofællesskabet ligger ved et fredet naturområde med gamle gravhøje og på en skrånende grund ned til Lavringe Å med stisystem til skolen og gode daginstitutioner. Togstationen ligger 1,5 km fra bofællesskabet. Se bofællesskabets placering her.

Skråningen II er 2.etape af det eksisterende bofællesskab “Skråningen” og bliver bygget i umiddelbar forlængelse. I Skråningen II er der forventet indflytning november 2020. Der opføres boliger i størrelserne 40 til 119 m2. Se plantegninger og priser under fanen boligtyper

Vores mål er, at mennesker skal have mere af glæde af hinanden i hverdagen. Vi vil gerne bidrage til at styrke det “hverdagssociale” og spontane fællesskab på tværs af generationer, arbejdsbaggrunde og familiestrukturer fordi vi alle har forskellige ressourcer at give af, men alle har et behov for hinanden.

Nutidens boliger er bagud, for boligmassen har ikke kunnet følge med ændringerne i familiestrukturerne. Vi er langt flere singler, langt flere ældre, langt flere store “sammenbragte” familier, langt flere par som aldrig har fået børn, eller par med børn som er blevet store, som ikke gider sidde i et parcelhus bag ligusterhækken og kede sig. Og det er det næste – INGEN af os gider kede os eller savne socialt samvær i hverdagen. I hverdagen har vi så travlt, at det er svært at finde tid til det sociale, når vi kommer hjem fra arbejde med ulvetime og praktiske gøremål. Så det, at man bare kan gå 50 meter ned af stien og nå et fælleshus med masser af gode venner og legekammerater, når man har lyst giver en helt anden mulighed for at fylde livet ud.

Fællesspisning

Kernen i bofællesskabet er fællesspisningen mandag-torsdag, baseret på økologiske råvarer. Ca. en gang hver tredje uge, skal man selv hjælpe til, mens man resten af tiden kan gå over i fælleshuset og hygge sig sammen med de andre over veltilberedt sund og økologisk fælles mad. Man kan også som udgangspunkt tage maden med hjem, hvis man har haft en travl dag, eller man trænger til en familiedag. Det er vigtigt, at man kan spise som man har lyst, uanset om man er vegetar, spiser kød eller er allergisk overfor bestemte fødevarer.

 

Miljøet

Tingene hænger sammen. Jo mere kompakt vi bor, desto færre ting køber vi, desto mindre plads skal opvarmes, oplyses, rengøres, vedligeholdes og jo flere m2 skal der betales for i dagligdagen. Alle de funktioner som man ikke skal bruge til dagligt har vi lagt i fælleshuset – kontoret, gæsteværelset, festlokalet, hobbyrummene mv. Og så deles man om dem.

Man deles om elbilerne, fordi privatbil ofte giver incitament til lige at snuppe bilen i stedet for cyklen eller offentlige transport, og samtidig er det dyrt i forsikring, reparation mv. Der er økologisk fællesspisning fordi man dermed både kommer hinanden ved, mindsker madspild, co2, emballage. De tre største poster i privatbudgettet (svanemærket, kompakt, lavenergi) bolig, (el)bil og (øko) fødevarer samlet under overskriften bæredygtig hverdag.

 

 

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i Lejre

Svanemærkede rækkehuse med regnvandsgenanvendelse, solceller og varmepumper.