Skråningen 2 i Lejre flyttede ind i marts 2021 – udsolgt

Fællesskabet

Mange mennesker savner hverdagsfællesskabet og muligheden for at mødes spontant i dagligdagen. Børnene trives med det – og det er praktisk ovenikøbet. Eksempelvis, at man ikke selv skal stå med madlavningen hver dag. I bofællesskabet er der sund økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge.

Fællesskabet er i fokus, men der skal også være plads til, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle, blandt andet og derfor er der ikke fællesspisning i weekenden, udover hvad I selv får lyst til at arrangere. Derudover er der i arkitekturen tænkt over, at man skal kunne være privat i sin bolig.

Fællesskabet har bofællerne selv været med til at udvikle i byggeperioden, hvor der er nedsat diverse grupper såsom madgruppe, delebilsgruppe, fælleshusgruppe med flere, så man var klar til hverdagen i bofællesskabet når man fik sine nøgler.

Naturskønne Lejre

Lejre har en fantastisk natur. Lige uden for hoveddøren er der kilometer efter kilometer af vandreruter og andre muligheder for rekreative oplevelser i naturen. Lejre er en kommune, der vægter grøn udvikling højt, og som sætter mennesker og fællesskaber i centrum. Der er et stisystem til Allerslev Skole, hvor mange af Skråningen 1´s børn går og hvor de fleste af børnene fra Skråningen 2 også kommer til at gå. Dit største problem bliver at finde ud af, hos hvem dit barn leger, når I skal noget.

Grunden, hvor bofællesskabet ligger, skråner let mod vest, mod et område, der vil blive ved med at være fredet, da der ligger bevaringsværdige gravhøje der. Der er planer om, at området skal være rekreativt, med gå – og løberuter, dyrehold m.v. Nedenfor Skråningerne er der et areal, som er reserveret til dyrkning.

Byggeriet

Vandkunsten, der har en solid erfaring med at bygge bofællesskaber, har tegnet byggeriet. Læs mere om Vandkunstens tanker her

Fælleshuset er på ca. 725 m2 og indeholder spisesal, aktivitetssal, fælleskøkken, tv-stue, motionsrum, “multirum”, atelier, gæsteværelser, kontorer, legerum, samt teenageværelser. Alle de funktioner, som man ikke har brug for i hverdagen, men indimellem får brug for og som man ofte dimensionerer sit arealbehov efter.

Byggeriet er opført som lavenergihuse og med regnvandsgenanvendelse til tøjvask og toiletskyl i alle boliger. Hele byggeriet er svanemærket og materialerne i konstruktionerne er træ og isoleres med papiruld. Gulvene i de individuelle boliger er træ, mens gulvene i fælleshuset er linoleumsgulve. Boligerne er lyse med store vinduespartier, og med kip på første sal. Alle boligerne har egen terrasse.

De første beboere flyttede ind d. 22. marts 2021 🙂

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-17.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Hjertet i vores bofællesskaber og økolandsbyer er fælleskøkkenet, hvor bofællerne tilbereder økologisk mad sammen i mindre skiftehold,  fire dage om ugen, mandag til torsdag. Det er vores erfaring, at netop fællesspisningen er helt central for, hvor meget fællesskab folk ønsker sig.

Fællesspisningen skal være for alle. Det vil sige, at uanset om man spiser vegansk, har allergier eller lignende, så skal man kunne spise et godt sundt, og inspirerende aftensmåltid, hver aften.

Fællesspisningen tilrettelægges i fællesskabet og regler om eksempelvis teenagere og børn skal deltage i madlavningen, det aftaler bofællerne med hinanden.

Maden koster fra start 46 kr. pr. voksen og 30 kr. pr barn under 12 år. Til start (de første fire måneder) er der indlagt i prisen, penge til at få kurser i hygiejne og mad til mange, samt hjælp til at lave madplaner.

Med tiden bliver man rigtig dygtig og klog på, hvordan økonomien kan optimeres, og da kan kuvertprisen sænkes.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i Lejre

Svanemærkede rækkehuse med regnvandsgenanvendelse og varmepumper.

Miljøcertificerede bofællesskaber og økolandsbyer i hele Danmark :-)