Skråningen 2, Lejre

Nu kan bofællesskabet Skråningen 2 snart flytte ind ved siden af Skråningen 1. Bofællesskabet består af 53 individuelle boliger i varierende størrelser, samt et stor fælleshus på ca. 725 m2. Bofællesskabet opføres på Tvethøjvej, 4320 Lejre.

Grunden, hvor bofællesskabet bygges, skråner let mod vest, mod et område, der vil blive ved med at være fredet, da der ligger bevaringsværdige gravhøje der. Der er planer om, at området skal være rekreativt, med gå – og løberuter, dyrehold m.v.

Lejre er en kommune, der vægter grøn udvikling højt, og som sætter mennesker og fællesskaber i centrum.

Arkitektur

Arkitektfirmaet: Vandkunsten, der har en solid erfaring med at bygge bofællesskaber, har tegnet byggeriet.

Byggeriet opføres som lavenergihuse og med regnvandsgenanvendelse. Boligerne vil være lyse, med store vinduespartier, og med højt til loftet. Alle boligerne vil have egen terrasse.

 

Fællesskabet

Fællesskabet skal bofællerne selv være med til at udvikle i byggeperioden. Der er rigtig meget, der skal på plads: Skal teenagerne med i køkkenet, hvilke regler skal gælde for gæsteværelserne, hvordan skal multirummene indrettes.. der skal købes ind til fælleshuset og indrettes.

Men enkelte fællesaktiviteter og forpligtelser er “præ-definerede”:

Fællesspisning: Der er økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge, som er obligatorisk og er beskrevet i vedtægterne. Man skiftes til at lave mad fire familier af gangen. Det vil sige, at man skal lave mad ca. hver tredje uge sammen med sit madhold. Der er mulighed for, at man kan tage maden med hjem i hverdagene, hvis man har brug for en “hjemmedag”.

Maden er økologisk, der skal være plads til alle uanset allergier eller om man ønsker at spise plantebaseret eller også animalske produkter.

Vi sætter ordningen op for de første fire måneder, så I kan fokusere på at flytte ind og finde jer til rette. Der vil blive lavet madplaner til de første fire måneder, være uddannelse i hygiejne, i at lave mad til mange og i at minimere madspild. Når den tid er gået så må det være bofællernes vurdering om ordningen skal fortsætte eller om man ønsker at gøre det selv, eller finde en anden udbyder.

Derudover er der nærmest ingen grænser for hvad man kan finde på, når man er sådan en flok initiativrige mennesker, som bare skal ud af hoveddøren for at støde på hinanden. Fodboldkampe, yogatimer, fredagsbar, løbeture, foredrag, ekskursioner og vandreture, fisketure, eller ølbrygning.

Derudover kalder området og udearealerne på masser af muligheder, hvis du har grønne fingre eller en kreativ hjerne. Der skal både dyrkes og udvikles.

Bofællesskabet får en el-delebils-ordning, som vi sætter op for det første år. Når det år er gået, så skal bofællerne vurdere om de vil gøre det anderledes eller fortsætte ordningen, der i lighed med fællesspisningen er beskrevet i vedtægterne.

Boligerne

I Skråningen 2 er der boliger fra 40-116 m2. Alle boliger sælges nu, og indflytning er 26. marts 2021. Du kan få et overblik over priser, ledige boliger og plantegninger ved at klikke på linket her.

Fælleshuset er på ca. 725 m2 og indeholder spisesal, aktivitetssal, fælleskøkken, tv-stue, motionsrum, “multirum”, atelier, gæsteværelser, kontorer, legerum, samt teenageværelser. Alle de funktioner, som man ikke har brug for i hverdagen, men indimellem får brug for og som man ofte dimensionerer sit arealbehov efter.

Kontakt os på info@eco-village.dk, ring på 30 28 14 99, eller udfyld kontaktformularen nedenfor, hvis du gerne vil høre nærmere.

 

 

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i Lejre

Svanemærkede rækkehuse med regnvandsgenanvendelse og varmepumper.

Bofællesskaber: København - Frederiksberg - Nørrebro - Vesterbro - Lejre