Rullestenen, Musicon, Roskilde

I Roskilde kommer bofællesskabet “Rullestenen til at ligge i den nye Musicon-bydel i Roskilde.

Musicon er et område, hvor Roskilde Kommune bruger mange kræfter på at skabe miljørigtige og fællesskabsorienterede aktiviteter. Der er mange tilbud som man kan deles med de andre beboere i området om. Der er fælles øvelokaler, kontorfaciliteter og butiksarealer til hyggelige caféer. Hele området reduceres for bilkørsel og er et dejligt og trygt sted at vokse op for børn i selskab med børnene fra bofællesskabet og fra de andre områder i Musicon, med masser af legeområder, skater- og cykelbaner.

Fællesspisning og Fællesskabet

Vi vil gerne hjælpe dig med at passe på planeten. I Rullestenen deles man langt mere om ressourcerne end man gør i et almindeligt boligbyggeri. Og man er fælles om det. Maden laves i fællesskab mandag til torsdag og er økologisk. Der er mindre kød, mindre spild, mindre emballage og mindre transport.

Rullestenen har økologisk fællesspisning mandag til torsdag.  I skal selv købe ind, og selv lave mad. Der skal være plads til alle i ordningen, så uanset om du har en allergi eller ikke spiser visse fødevarer, så skal det være muligt at spise godt, sundt og økologisk. Hvordan dette præcist skal foregå, hjælpes vi ad med at finde ud af, så snart bofællesskabet er på plads. Prisen for denne ordning vil være max. 46 kr. pr. voksen og 30 kr. pr. barn.

Fællesskabet er i fokus, men “forskelligskabet” er lige så vigtigt. Vi vil også meget gerne have, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle blandt andet terrasser i stueplan til mange små boliger, hvilket langt de fleste boliger har, men derudover, altaner i øvrigt.Nogle af boligerne kan også få egen tagterrasse.

Fælleshuset byder på 520 m2 fælles faciliteter. Fælleshuset kommer til at indeholde blandt andet. Spisesal, køkken, legerum, værksted/cykelværksted, øvelokale, fælles vaskeri med regnvandsgenanvendelse, tv-stue, kontorfællesskab, multirum, samt gæste- og teenageværelser. Bofællesskabet kommer til at råde over en elbils-deleordning.

Priser & tegninger

Bofællesskabet består af 47 ejerboliger, samt et stort fælleshus på ca. 520 m2. Der vil være boliger i størrelser fra 45 m2 til 134 m2 til priser fra 1.999.000 kr. til 4.399.000 kr. Der er indflytning i Rullestenen primo 2023.

Boligoversigt kan findes i linket her: boligoversigt Rullestenen

Hvis du vil reservere en bolig, hvilket er gratis, så skriv til os på info@eco-village.dk eller udfyld kontaktformularen nedenfor.

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-17.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt.

Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler.

Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Regnvandsgenanvendelse og solceller

Svanemærkede lavenergi træbyggeri med papiruldsisolering..

Økologisk fællesspisning mandag til torsdag