Rullestenen, Roskilde

Rullestenen bliver et svanemærket byggeri. Dette er din sikkerhed for, at vi har været grundigt igennem alle dele af byggeriet og ud fra et livscyklus udgangspunkt, ud fra en lang række bevidste valg, har valgt at sammensætte byggeriet, som du ser det nu. Varmekilden vil være fjernvarme. Dette er den eneste varmeform, som over tid helt af sig selv bliver mere og mere miljørigtig. I bofællesskabet opføres 47 boliger og et fælleshus på 521 m2. Se priser og planer i linket herunder:

Det store fælleshus sikrer, at boligerne kan være “funktionelle” og kompakte så man altid har plads til gæsterne, til kontoret, til at spille musik, til teenageren (…) eller til festen, selv om dette ikke er i egen bolig. Alle de funktioner som man ikke skal bruge dagligt, som gæsteværelser, teenageværelser, kontor og gildesal, er i fælleshuset.

Mindre boliger kræver mindre opvarmning, oplysning, rengøring og vedligeholdelse. Og der er plads til færre ting, helt bevidst.

Elbilsdeleordningen etablerer vi for det første år i samarbejde med resten af Musicon området. Ordningen sikrer, at der er færre biler, og langt mere miljørigtig kørsel i fællesskabet.

Det er miljørigtigt, men også hyggeligt at dele mere i dagligdagen.

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt.

Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler.

Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Mange faciliteter i fælleshuset.

Der tilstræbes overalt bæredygtige materialer.

Vi sammensætter bofællesskaber, så alle aldersgrupper er repræsenteret.