Grønne Eng, København – Byggeriet er i gang :-)

Se overblik over priser og ledige boliger i linket her: Grønne Eng-ledige boliger  og læs en beskrivelse af boligerne herunder. Selvom en bolig står som reserveret, så kan man fortsat købe boligen.

Bolig 21 - 80 + 13,2 m2, 4 værelses ejerlejlighed. Kontantpris: Kr. 3.998.000,- Ejerudgift kr. 3.729-
Fællesandel: 13,2 m2 af 1000 m2.

Ejerlejlighed med praktisk planløsning – Køkkenalrum, badeværelse, mulighed for kontorplads/syplads/hobbyplads og op til tre rummelige soveværelser. Man kan vælge, kun at have to soveværelser og så i stedet for at anlægge det sidste værelse etablere et opholdsrum/stue med direkte udgang til en stor altan med panorama ud til Kalvebod Fælled og ind over København. Du kan godt regne med fast at skulle lægge hus til nytårsaften blandt familie og venner. Bolig 21 ligger lige oven over spisesalene og fælleskøkkenerne, så du kan nøjes med hjemmesko, når du går ned for at spise, eller for at hente sund øko-mad med op.

Gulvene er svanemærket lamelparket i eg og køkkenerne er  danske producerede svanekøkkener med hvidolieret egetræsbordplade. Alle boliger har gulvvarme og opvarmes med fjernvarme.

Se plantegning og beliggenhed her.

 

Forespørg på bolig 21

Bolig 29 - 80 + 13,2 m2, 3-4 værelses ejerlejlighed. Kontantpris: Kr. 4.298.000,- Ejerudgift kr. 3.729-
Fællesandel: 13,2 m2 af 1000 m2

Bolig 29 har mulighed for op til tre soveværelser, eller to soveværelser og en stue i forlængelse af køkkenalrummet ud mod Kalvebod Fælled, men en stor altan som trumf. Der er ikke nogen tvivl om, at denne bolig er en af de mest velbeliggende i fællesskabet og samtidig med den brede svalegang ind mod fællesgården mod sydøst, så man både har sol fra vest fra altanen og fra sydøst fra svalegangen. Er man desuden lidt mageligt anlagt, så kan man glæde sig over, at man ikke engang behøver trække i skoene for at gå ned til fællesspisningen som ligger i stueetagen og man er først til at høre, når madklokken ringer.

Gulvene er svanemærket lamelparket i eg og køkkenerne er  danske producerede Svanekøkkener med hvidolieret egetræsbordplade. Alle boliger har gulvvarme og opvarmes med fjernvarme.

Se planløsning her

Forespørg på bolig 29

Bolig 2 - Microloving, ja tak!
Fællesandel: 13,2 m2 andel af 1000 m2

Den eneste ægte mikrobolig i Grønne Eng (må vi med skam indrømme) med højt til loftet og mulighed for at etablere en rummelig hems og med egen terrasse med udsigt til Kalvebod Fælled. En unik bolig med alt hvad hjertet begærer dertil af fællesfaciliteter, således, at festen, gæsterne, kontoret m.v. er rykket ud i fællesskabet.

Gulvene er svanemærket Lamelparket i eg og køkkenerne er  danske producerede Svanekøkkener med hvidolieret egetræsbordplade. Alle boliger har gulvvarme og opvarmes med fjernvarme.

Kontantpris: Kr. 3.150.000,- Ejerudgift kr. 2.421,-

Se plantegning og beliggenhed her.

Forespørg på bolig 2

Bolig 23 - 72 + 13,2 m2, 3 værelses ejerlejlighed med direkte udsigt over Kalvebod Fælled - Kr. 3.750.000,- Ejerudgift kr. 3.327,-
Fællesandel: 13,2 m2 af 1000 m2

Bolig 23 ligger højt i byggeriet og har udsigt til Kalvebod Fælled fra soveværelse (r)/stue. Der er mulighed for at etablere to soveværelser eller alternativt at have et soveværelse og et stueområde med adgang til vestvendt spansk altan. God til en single, et par, en enlig med barn/børn, et par med et barn/flere små børn (som kan dele værelse, og det kan de jo et godt stykke tid) Kombinér evt med et af teenageværelserne i fælleshuset, hvis der er tale om større børn.

En af de mest attraktivt beliggende lejligheder i Grønne Eng.

Se plantegning og beliggenhed her.

Forespørg på bolig 23

Bolig 31 Få overblikket - Ejerlejlighed på 72 m² + fællesandel helt oppe under skyerne og med fuld Fælledudsigt
Fællesandel: 13,2 m2 fælleshusandel af i alt 1000 m2.

Bolig 31 har mulighed for to soveværelser. Eller soveværelse og stue med udsigt til Kalvebod Fælled. Der er mulighed for at indrette det brede gangareal ind til de to værelser til ophold eller til hobbyrum/ en alkove, eller hvad man nu finder nyttigt eller hyggeligt. Boligen har en kold karnap, som ikke skal forveksles med en kold kanut. Faktisk foretrækker Vandkunsten at kalde det en karnap altan, hvilkens herlighed de beskriver således:

“En karnap-altan er lige som en karnap en måde at indramme udsigten.I Grønne Eng kan det f.eks. være udkig over fælled. Forskellen ved en karnap-altan er, at man kan træde udenfor og bruge kanraprummet aktivt som på en overdækket altan. Karnap-altanen sikrer privathed og er en god afskærming fra vind og regn fordi det giver mulighed for at træde udenfor boligen i alt slags vejr. Beklædt med strækmetal giver den god lys i boligen og muligheden for, at planterne kan vokse op ad siderne, dvs. man kan bruge karnap-altanen som et lille drivhus”

Det lyder fedt!

Udover karnappen, så har lejligheden til den anden side udgang til 1 1/2 meter bred svalegang, hvor man gerne må have et bord og stole stående, en cykel, en hængekøje, plantekasser m.v. og hvor man kan finde morgensol og vue over fællesgården.

Gulvene er svanemærket lamelparket i eg og køkkenerne er danske producerede svanekøkkener med hvidolieret egetræsbordplade. Alle boliger har gulvvarme og opvarmes med fjernvarme.

Se plantegning

Forespørg på bolig 31

Bolig 14 - 54 m2 - Kr. 2.898.000,- Ejerudgift kr. 2.421,-
Fællesandel: 13,2 m2 fælleshusandel

I bolig 14 går du all-in på den Ecovillagske grundtanke om at skære fedtet og fråset fra og finde ind til kernen af det vi mennesker egentlig bliver lykkelige af – læs – ikke mursten, men frihed til at vælge til og fra i livet. Ned med ressource aftrykket.

Uanset, at vi gerne ville lave så tæt på gratis boliger til mennesker med den frihedstrang, som muligt,  så er Grønne Eng desværre blevet placeret så tilstrækkeligt fantastisk til (og bolig 14 i særdeleshed), at vi ikke helt kan komme uden om, at skulle betale en sjat for grunden m.v. Derudover er miljømærkningen, regnvandsgenanvendelsen, fælleskøkkenerne, inventarpuljen, de 1000 m2 fælleshus, solceller, taghave og eldelebilsordningen, heller ikke helt uden omkostning.

Det vigtige i bolig 14 er, at hovedet lige skal skrues 180 grader så man egentlig næsten tænker kollektivtanken – Man har et værelse i et hus – et meget rummeligt værelse på 54 m2 med mulighed for et lille værelse eller alkove. Men er dog privilegeret ikke at skulle diskutere rengøring af ens badeværelse med samboerne eller finde mærkelige vækster i ens køkken placeret af en af de andre kollektivister. Og så har man sit eget private udeareal i form af en stor altan med panoramaudsigt over Kalvebod Fælled.

Men det aller vildeste er de 1000 m2 man har lige udenfor døren til fri afbenyttelse, hvad enten man har brug for et kontor, et værelse til gæsterne eller har en teenager som kun regner med at være (eller som du/I kun regner med skal være) hjemme et år eller to mere.

Og så det som vi, der elsker det enkle er fløjtende ligeglade med: Gulvene er svanemærket lamel parket i eg og køkkenerne er danske producerede svanekøkkener med hvid olieret egetræsbordplade. Alle boliger har gulvvarme og opvarmes med fjernvarme.

Se plantegning

Forespørg på bolig 14

Bolig 15 - 73 m2, 3 værelses ejerlejlighed. Kontantpris: Kr. Kr. 3.950.000,- Ejerudgift kr. 3.729,-
Fællesandel: 13,2 m2 fælleshusandel af i alt 1000 m2.

Bolig 15 i Grønne Eng er en 3 v ejerbolig med udsigt til Kalvebod Fælled. Der er super fin planløsning med to gode soveværelser, entré, køkkenalrum og bad. Mod vest har boligen udsigt til Kalvebod Fælled med adgang til en spansk altan fra køkkenalrummet. Boligen er i et plan med elevatoradgang. Ovenpå skal Winnie bo og nedenunder flytter Nina ind med sin lille søn. Naboen i bolig 14 er ikke fundet endnu men bliver een som du altid kan låne sukker af. Det er sikkert og vist.

Gulvene er svanemærket Lamelparket i eg og køkkenerne er danske producerede Svanekøkkener med hvidolieret egetræsbordplade. Alle boliger har gulvvarme og opvarmes med fjernvarme.

Se plantegning og beliggenhed her.

Forespørg på bolig 15

Bolig 14 1/2 - 133 m2 + 13,2 m2 5 v ejerbolig med udsigt til Kalvebod Fælled. Kontantpris: Kr. 6.848.000,- Ejerudgift kr. 6.150,-
Fællesandel: 13,2 m2 af 1000 m2

Bolig 14 1/2 er lidt ligesom perron 9 3/4 på Kings Cross Station i London. Du skal tro på den før den eksisterer. Den er en mulig sammenlægning af bolig 14 og 15 som vi har tjekket kan lade sig gøre, hvis der skulle være interesse for den (idet efterspørgslen efter store boliger er vedholdende). Vi har lidt forskellige forslag til planløsninger som kan lade sig gøre, men udover, at der er lidt bindinger i konstruktion, så er det fri leg, hvis man vælger bolig 14 1/2. Den kan blive noget af et lækkert otium for parret uden hjemmeboende børn, være en rummelig bolig til den børnerige familie, til et minikollektiv, til en ægte lykkelig skilsmisse bolig, mv.

Der er en stor altan i forlængelse af køkkenalrummet med udsigt til Kalvebod Fælled. Der er også en spansk altan og en fransk altan. Og så bare en fantastisk udsigt i den bolig til to sider. Og to store badeværelser.

Men indtil videre er det bare en tanke som du eller I vil gribe og tænke videre 🙂 Hvis det har interesse er det nok bedst at starte med at ringe for at høre, hvad der er muligt. Vi får Vandkunsten til at tegne den aftalte planløsning.

Gulvene er svanemærket lamelparket i eg og køkkenerne er  danske producerede svanekøkkener med hvidolieret egetræsbordplade. Alle boliger har gulvvarme og opvarmes med fjernvarme.

Se plantegning og beliggenhed her.

Forespørg på bolig 14 1/2

Bolig 24 - 50 + 13,2 m2, 1 værelses ejerlejlighed. Kontantpris: Kr. 2.898.000,- Ejerudgift kr. 2.219-
Fællesandel: 13,2 m2 af 1000 m2

I bolig 24 går du all-in på den Ecovillagske grundtanke om at skære fedtet og fråset fra og finde ind til kernen af det vi mennesker egentlig bliver lykkelige af – læs – ikke mursten, men frihed til at vælge til og fra i livet. Ned med ressource aftrykket.

Uanset, at vi gerne ville lave så tæt på gratis boliger til mennesker med den frihedstrang, som muligt,  så er Grønne Eng desværre blevet placeret så tilstrækkeligt fantastisk til (og bolig 15 i særdeleshed), at vi ikke helt kan komme uden om, at skulle betale en sjat for grunden m.v. Derudover er miljømærkningen, regnvandsgenanvendelsen, fælleskøkkenerne, inventarpuljen, de 1000 m2 fælleshus, solceller, taghave og eldelebilsordningen, heller ikke helt uden omkostning. Det er ikke de billigste kvadratmetre pr. m2. Til gengæld er det koncentreret lykke.

Det vigtige i bolig 24 er, at hovedet lige skal skrues 180 grader så man egentlig næsten tænker kollektivtanken – Man har et værelse i et hus – et meget rummeligt værelse på 50 m2 med mulighed for et lille værelse eller alkove. Men er dog privilegeret ikke at skulle diskutere rengøring af ens badeværelse med samboerne eller finde mærkelige vækster i ens køkken placeret af en af de andre kollektivister. Og så har man sit eget private udeareal i form af en stor altan med panoramaudsigt over Kalvebod Fælled.

Men det aller vildeste er de 1.000 m2 man har lige udenfor døren til fri afbenyttelse, hvad enten man har brug for et kontor, et værelse til gæsterne eller har en teenager som kun regner med at være (eller som du/I kun regner med skal være) hjemme et år eller to mere.

Boligen har en kold karnap, som ikke skal forveksles med en kold kanut. Faktisk foretrækker Vandkunsten at kalde det en karnap altan, hvilkens herlighed de beskriver således:

“En karnap-altan er lige som en karnap en måde at indramme udsigten.I Grønne Eng kan det f.eks. være udkig over fælled. Forskellen ved en karnap-altan er, at man kan træde udenfor og bruge kanraprummet aktivt som på en overdækket altan. Karnap-altanen sikrer privathed og er en god afskærming fra vind og regn fordi det giver mulighed for at træde udenfor boligen i alt slags vejr. Beklædt med strækmetal giver den god lys i boligen og muligheden for, at planterne kan vokse op ad siderne, dvs. man kan bruge karnap-altanen som et lille drivhus”

Det lyder fedt!

Og så det som vi, der elsker det enkle er fløjtende ligeglade med: Gulvene er svanemærket lamel parket i eg og køkkenerne er danske producerede svanekøkkener med hvid olieret egetræsbordplade. Alle boliger har gulvvarme og opvarmes med fjernvarme.

Se plantegning og beliggenhed her.

Forespørg på bolig 24

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-17.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt.

Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler.

Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i København

Svanemærkede materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Funktionelle boliger, fællesskab og fælles faciliteter