Grønne Eng, Ørestad Syd

Hvordan bliver jeg en del af Grønne Eng fællesskabet?

Første skridt er at finde den bolig du gerne vil have. Tag derefter fat i os for at reservere boligen og få en salgsopstilling med til banken. Vi har et godt samarbejde med flere banker og med en uvildig bankrådgiver, som kan hjælpe, hvis den nuværende bank ikke kan.

Se ledige boliger og priser her:  Boligvælger

Ved reservation af en bolig får du tilsendt en købsaftale/tegningsaftale på boligen og en invitation til det forum, der er oprettet til bofællesskabet Grønne Eng. Bofællerne er gået sammen om en fælles advokat, som har forhandlet aftalerne på deres vegne. Dette kan du læse mere om i forummet. Aftalen kan du have liggende i 2 dage for at vurdere om du vil gå videre. Hvis du vælger at gå videre og underskrive aftalen, starter en gratis fortrydelsesfrist på 6 hverdage efter underskrift. Når fortrydelsesfristen udløber deponeres 25.000 kr på en lukket konto hos FB Gruppen, som er den første del af betalingen på boligen og der stilles en bankgaranti på restkøbesummen. Boligen betales først ved indflytning, men der skal ligge en bankgaranti som sikkerhed.

Læs mere om boligerne og materialevalg her: Boliger og materiale

Du er meget velkommen til at ringe på telefon 30 28 14 99, skrive til info@eco-village.dk eller udfylde nedenstående formular.

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-17.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt.

Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler.

Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i København

Svanemærkede materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Microliving