Grønne Eng, Ørestad Syd

Det er nu muligt at erhverve sig en andels- eller ejerbolig i bofællesskabet Grønne Eng, hvor bofællesskabsgruppen har organiseret sig, har fundet en fællesadvokat og er i gang med at forme fællesskabet og gøre det til deres.

Kommer du med fra start, er det med rig mulighed for at være med i formningen af fællesskabet. Har du ikke i øjeblikket overskuddet til at give dig ekstra, men vil gerne være en del af det fællesskab som er under etablering, er der mange grader af involvering, fra deltagelse i bestyrelsesarbejde, til deltagelse i forskellige udvalg, eller i form af simpel deltagelse, ved bare at komme med indspark og idéer, når lysten melder sig eller det kræves. Så kom med og gør fællesskabet til dit, sammen med en masse andre mennesker, der er fulde af lyst til fællesskab og kærlighed til naturen.

EcoVillage har sammen med FB Gruppen sørget for en ramme om fællesskabet. Grunden er erhvervet, finansieringen er på plads, bofællesskabet er tegnet, entreprenøren er fundet og byggeandragende sendt ind til Københavns Kommune. Så bofællerne kan i ro og mag kigge det hele igennem sammen nu, med hjælp fra fællesadvokaten og dobbelttjekke, at alt er som det skal være.

Byggeriet bliver DGNB Guld certificeret, med svanemærkede materialer og fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse. Det er lavenergiklasse 2020, med lave varmeudgifter og solceller på taget. Der vil være økologisk fællesspisning i to spisegrupper, mandag til torsdag hver uge, og en elbilsdeleordning, med Tesla 3 delebiler.

Fælleshuset er på ca. 928 m2 med blandt andet to fælleskøkkener og spisesale, værksted, teenageværelser, gæsteværelser, tagterrasser, svalegange til hyggeligt ophold, motions- og yogarum, øvelokale og kontorfællesskab.

Bofællesskabet opføres på Else Alfelts Vej med ca. 500 m. til Vestamager metro og 200 m. til Kalvebod Fælled Skole.

Se hvor Grønne Eng skal ligge: Placering.

Bofællesskabet Grønne Eng kommer til at ligge omkring en fælles gård med beplantning, legeplads, drivhus og udekøkken. Bofællesskabet får en kæmpe tagterrasse vendt ud mod Fælleden med et stort drivhus til orangeri og dyrkning af grøntsager. Mod syd kommer en tagterrasse mere. Fælleden er til leg og motion, da bofællesskabet ligger i første parket og har en spisesal med store døre lige ud til de grønne arealer.

Grønne Eng bliver 2-6 etager højt, rækkehuse med udgang til og ophold i gården, og lejligheder, mange med en fantastisk udsigt over Fælleden. Bofællesskabet er klar til indflytning 1. februar 2023.

I København bor mange alene, eller i små husholdninger. Vi har gerne villet sikre boliger i mange størrelser og med mange forskellige planløsninger som passer til en række forskellige behov, aldre, livssituationer og samtidig sikre en masse fællesskab, blandt andet med en dejlig fælles gård, tagterrasser og brede svalegange til fælles møder.

Der er små boliger til enlige, lidt større boliger til enlige med børn, boliger i et plan til ældre, boliger til par uden hjemmeboende børn, samt “store” boliger til den store familie.

Funktioner som gæsteværelser, kontor og plads til konfirmationsfesten behøver man altså ikke i sin egen bolig. Det er godt for miljø og økonomi at dele kvadratmetre – og det er godt for de små, uformelle, sociale møder i dagligdagen, som binder bofællesskabet sammen. Fællesrummene er fordelt over byggeriet, så for eksempel øvelokalet ligger i sydfløjen, mens værkstedet ligger i nordfløjen. Det gør, at bofællerne må bevæge sig rundt og kommer til at møde hinanden.

Fællesskabet

Mange mennesker savner hverdagsfællesskabet, muligheden for at mødes spontant i dagligdagen. Børnene trives med det – og det er praktisk ovenikøbet. Eksempelvis, at man ikke selv skal stå med madlavningen hver dag. I bofællesskabet vil der være sund økologisk fællesspisning mandag til torsdag, hver uge.

Fællesskabet er i fokus, men der skal også være plads til, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv ikke mindst. Så vi har sørget for, at der er et privat udeareal til alle, blandt andet og derfor er der ikke fællesspisning i weekenden, udover hvad I selv får lyst til at arrangere. Derudover er der i arkitekturen tænkt over, at man skal kunne være privat i sin bolig.

Priser

Små andelsboliger, boligareal 66 m2 (79 m2 BBR-areal), koster fra 1,2 mio. kr. i indskud med en ydelse på 6037 kr.

Mellemstørrelse andelsboliger, boligareal 82 m2 (95 m2 BBR-areal),  koster fra 1,4 mio kr. i indskud med en ydelse på 7200 kr.

Andelsrækkehuse i 2 plan, boligareal 95 m2 (109 m2 BBR-areal),  koster fra 1,82 mio. kr. i indskud med en ydelse på 9500 kr.

Små ejerboliger, boligareal 54 m2 (67 m2 BBR-areal), koster fra 2,9 mio. kr.

Mellemstørrelse ejerboliger, boligareal 79 m2 (92 m2 BBR- areal), koster fra 3,9 mio. kr.

Ejerrækkehuse i 3 plan, boligareal 145 m2 (159 m2 BBR-areal), koster fra 5,4 mio. kr.

Se plantegninger, situationsplan, materialeliste her.

Vil du vide mere…

Hvis du gerne vil vide mere om ledige boliger m.m, er du meget velkommen til at ringe på telefon 30 28 14 99, eller udfylde nedenstående formular. 

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-17.00
Fredag: 09.00-16.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt.

Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler.

Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i København

Svanemærkede materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Microliving