Grønne Eng, København

I Grønne Eng er der 41 andelsboliger og 34 ejerboliger. Byggeriet bliver DGNB Guld certificeret, med svanemærkede materialer og fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse. Det er lavenergiklasse 2020, med lave varmeudgifter og solceller på og græs på tagene. Der vil være økologisk fællesspisning i to spisegrupper, mandag til torsdag hver uge, og en elbils deleordning.

Fælleshuset er på 1000 m2 med blandt andet to fælleskøkkener og spisesale, værksted, teenageværelser, gæsteværelser, tagterrasser, svalegange til hyggeligt ophold, motions- og yogarum, øvelokale og kontorfællesskab. Bofællerne taler i øvrigt om at etablere sauna efterfølgende.

Bofællesskabet opføres på Else Alfelts Vej 26 med ca. 500 m. til Vestamager metro og 200 m. til Kalvebod Fælled Skole. Se hvor Grønne Eng skal ligge: Placering.

Bofællesskabet Grønne Eng kommer til at ligge omkring en fælles gård. Bofællesskabet får en kæmpe tagterrasse vendt ud mod Fælleden med et stort drivhus til orangeri og dyrkning af grøntsager. Mod syd kommer en tagterrasse mere. Herudover grønne tage. Fælleden er til leg og motion, da bofællesskabet ligger i første parket og har en spisesal med store døre lige ud til de grønne arealer.

Fællesskabet

Der er økologisk fællesspisning mandag til torsdag i Grønne Eng. Dette ligger fast i udgangspunktet og er beskrevet i vedtægterne. Prisen er maksimeret til 46 kroner for voksne og 30 kroner for børn under 12 år. Børn under 2 år er gratis. Ca. hver 3-4 uge skal man i køkkenet selv og ellers er det bare at gå over og spise god økologisk mad i hverdagene. Der kommer to spisegrupper, fordelt på to fælleskøkkener og to spisesale.

Fællesskabet er et positivt tilvalg i hverdagen i Grønne Eng, men samtidig er der plads til, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv, ikke mindst. Fællesspisningen er det eneste der er defineret på forhånd, resten skal bofællerne selv være med til at skabe, et arbejde der er i fuld gang 🙂

Boliger og priser

Der er både andelsboliger og ejerboliger i Grønne Eng.

Se ledige boliger her

Der er indflytning i februar 2023 🙂

 

 

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-17.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt.

Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler.

Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i København

Svanemærkede materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Microliving