Ørestad Syd, Amager

I Ørestad Syd etableres nyt bofællesskab. Bofællesskabet består af ca. 75 boliger i varierende størrelser. Arkitektfirmaet Vandkunsten står for at tegne byggeriet. Byggeriet vil være  i 2-6 etager, med et fælleshus på i alt 925 m2 som vil indeholde alt fra gæsteværelser, øvelokaler, cykelværksted og motionsrum.

Grunden hvor  bofællesskabet bygges er beliggende på Else Alfelts vej med udsigt til fælleden. Se placering her.

De anvendte materialer til byggeriet vil være velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede.

Byggeriet vil blive opført som lavenergi  boliger, med blandt andet solenergi. Boligerne vil være lyse, med store vinduespartier, og med højt til loftet. Boligerne vil have enten tagterrasse eller egen terrasse.

Imellem husene og på husenes tage, vil der være fællesområder – dyrkningsområder, grillområder, legeområder og fælles dyrehold.

Boligerne og hvad der er inkluderet

Fælleshus og fællesfaciliteter indeholder spisesal, gildesal, fælleskøkken, tv-stue, motionsrum, øvelokale, “multirum”, atelier, gæsteværelser, kontorer, legerum, samt teenageværelser. Den samlede pris for boligerne er pris + fællesandel. (Der tages forbehold for prisændringer).

 

Opskrivning og spørgsmål

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager og delebil som noget for dig? Så skriv dig op for at blive en del af ét af vores projekter her. Du kan også skrive til os med spørgsmål.

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt.

Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler.

Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Mange faciliteter i fælleshuset.

Der tilstræbes overalt bæredygtige materialer.

Vi sammensætter bofællesskaber, så alle aldersgrupper er repræsenteret.