Grønne Eng, København – Byggeriet er i gang :-)

Fællesskabet

Der er økologisk fællesspisning mandag til torsdag i Grønne Eng. Der kommer to spisegrupper, fordelt på to fælleskøkkener og to spisesale. Læs mere om den økologiske fællesspisning her.

Fællesskabet er et positivt tilvalg i hverdagen i Grønne Eng, men samtidig er der plads til, at man fortsat kan prioritere familie og andre venner og sig selv, ikke mindst. Fællesspisningen er det eneste der er defineret på forhånd, resten skal bofællerne selv være med til at skabe, et arbejde der er i fuld gang 🙂

Rammen

Bofællesskabet Grønne Eng kommer til at ligge omkring en fælles gård. Bofællesskabet får en kæmpe tagterrasse vendt ud mod Fælleden med et stort drivhus og højbede til dyrkning af grøntsager og krydderurter. Mod syd kommer en mindre tagterrasse mere. Herudover grønne tage og solceller. Fælleden er til leg og motion, da bofællesskabet ligger i første parket og har to spisesale med store døre lige ud til de grønne arealer.

I Grønne Eng er der 41 andelsboliger og 34 ejerboliger. Byggeriet vil være DGNB Guld certificeret, med svanemærkede materialer og fællesvaskeri med regnvandsgenanvendelse. Det er lavenergiklasse 2020, med lave varmeudgifter og solceller på og græs på tagene. Boligernes størrelse varierer fra 52 m2 – 151 m2 eksklusiv fællesarealer. En del af boligerne er rækkehuse, og en del boliger er etageboliger i et plan, alle med elevatoradgang.

Fælleshuset er på 1000 m2 med blandt andet to fælleskøkkener og spisesale, værksted, teenageværelser, gæsteværelser, tagterrasser, svalegange til hyggeligt ophold, motions- og yogarum, øvelokale og kontorfællesskab. Bofællerne taler i øvrigt om at etablere sauna efterfølgende. Læs mere om byggeriet her

Bofællesskabet opføres på Else Alfelts Vej 26 med ca. 500 m. til Vestamager metro og 200 m. til Kalvebod Fælled Skole. Se hvor Grønne Eng skal ligge: Placering.

Status

Bofællerne har med hjælp fra fællesadvokaten forhandlet købsaftale grundlaget færdigt.

Byggeriet blev igangsat 11. oktober 2021 og der er indflytning 15. april 2023.

Ledige boliger

Der er på nuværende tidspunkt syv ledige ejerboliger. Et overblik over ledige boliger kan du finde her

Vi har oprettet et ventelistesystem, som giver interne mulighed for at blive spurgt først, hvis en højere ønsket bolig skulle blive ledig frem mod indflytning. Såfremt der ikke er nogen interne, der ønsker den pågældende bolig kommer den videre til den eksterne venteliste, som man er velkommen til at blive skrevet på, hvis man har interesse i een af de allerede solgte boliger.

Du er velkommen til at ringe på telefon med spørgsmål til proces, køb, fællesskab, bolig eller noget helt femte: + 45 30281499

Spørgsmål til projektet

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager som noget for dig og vil gerne høre nærmere, så send en besked

Telefonisk kontakt

Tlf. +45 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-17.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt.

Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager. Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler.

Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”. De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn.

Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie. I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Miljørigtigt bofællesskab i København

Svanemærkede materialer, solceller og DGNB Guld certificering

Funktionelle boliger, fællesskab og fælles faciliteter