Bofællesskabet Fælleden, Stenløse Syd

I Stenløse Syd vil vi gerne opføre et bofællesskab med 44 boliger. Grunden, hvor bofællesskabet opføres ligger syd for Stenløse by med  smuk natur og en velfungerende infrastruktur (ca. 1 km til S-tog). Ind mod den eksisterende by, findes et grønt friareal, Fælleden, som er et stort sammenhængende naturområde til glæde for både kommende og nuværende borgere. Med tanke for fremtiden udvikles området som en grøn og miljørigtig bydel.  Boligerne bliver opført som lavenergi-boliger, der overholder A2020 bygningsreglement med solcelletage, samt regnvandsgenanvendelse til tøjvask og toiletskyl.

Vi forventer indflytning forår 2020.

Fællesskabet

Fælleshuset på 500 m2 indeholder spisesal, gildesal, fælleskøkken, tv-stue, motionsrum, øvelokale, “multirum”, atelier, gæsteværelser, kontorer, legerum, samt teenageværelser.

Selve rammerne i bofællesskabet er fastlagt på forhånd, men det bliver op til den kommende ejerforening at fylde indhold i bofællesskabet. Visse fællesaktiviteter er er dog “præ-definerede”:

Fællesspisning: Der er fællesspisningen mandag til torsdag, hver uge, hvor man skiftes til at tilberede maden. Der er mulighed for at tage maden med hjem i hverdagene, hvis man har brug for en “hjemmedag”. Der kan planlægges fællesspisning i weekenderne for dem, der er hjemme og har lyst til det.

Deleelbiler: Der indgås leasingaftale om to-tre deleelbiler.

 

 

Se oversigt over boliger

125 m2 + fælleshus - 3.290.000 kr.
Fællesandel: 12 m2 andel af fælleshus på 500 m2 er inkluderet i prisen

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 30 m2,Seks værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge. Bolig i to etager, med 50 m2 have og terrasse.

Forespørg på bolig

105 m2 + fælleshus - 2.811.000 kr.
Fællesandel: 12 m2 andel af fælleshus på 500 m2 er inkluderet i prisen

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 30 m2. Fem værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge. Bolig i to etager, med 50 m2 have og terrasse.

Forespørg på bolig

90 m2 + fælleshus - 2.452.000 kr.
Fællesandel: 12 m2 andel af fælleshus på 500 m2 er inkluderet i prisen

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 30 m2. Fire værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge. Bolig i to etager, med 50 m2 have og terrasse.

Forespørg på bolig

80 m2 + fælleshus - 2.213.000 kr.
Fællesandel: 12 m2 andel af fælleshus på 500 m2 er inkluderet i prisen

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 25 m2. Fire værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge, et badeværelse. Bolig i to etager, med 50 m2 have og terasse.

Forespørg på bolig

70 m2 + fælleshus - 1.974.000 kr.
Fællesandel: 12 m2 andel af fælleshus på 500 m2 er inkluderet i prisen

Køkken/spiseområde/stue område. Ca. 25 m2. Tre værelser á ca. 8-10 m2, med fleksible vægge, et badeværelse. Bolig i to etager, med 50 m2 have og terasse.

Forespørg på bolig

52 m2 + fælleshus - 1.543.000 kr.
Fællesandel: 12 m2 andel af fælleshus på 500 m2 er inkluderet i prisen

Stue/køkken 30 m2, eller smartseng i stueplan. Bolig i et plan, med 50 m2 have og terrasse

Forespørg på bolig

36 m2 + fælleshus - 1.160.000 kr.
Fællesandel: 12 m2 andel af fælleshus på 500 m2 er inkluderet i prisen

Stue/køkken, smartseng i stueplan. Bolig i et plan, med terrasse og have.

Forespørg på bolig

Opskrivning og spørgsmål

Lyder fællesspisning, hjemmedyrkede grøntsager og delebil som noget for dig? Så skriv dig op for at blive en del af ét af vores projekter her. Du kan også skrive til os med spørgsmål.

Telefonisk kontakt

Tlf. 30 28 14 99

Man-tors: 09.00-16.00
Fredag: 09.00-15.00
Lør og søn: Lukket

Vision

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er værdier, der er stærke hos nutidens storbyboere. Samtidig er der et bredt ønske om at have en større grad af fleksibilitet og frihed til at prioritere tid med familien, videreuddannelse, karriereomlægning og ferie, hvilket vanskeliggøres af, at husejere i dag ofte har en økonomi, der er bundet op på det økonomiske behov for to fuldtidsstillinger.

Den måde vi har bygget huse på i Danmark igennem mange årtier, er målrettet nogle behov, der er under hastig forandring. Boligerne er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige. De har meget store værelser, store stuer, gæsteværelser og kontorer, som ikke bruges dagligt. Det er dyrt i vedligeholdelse og opvarmning, og uhensigtsmæssigt i en miljømæssig forstand. Boligerne inviterer ikke til fællesskab på grund af hæk, hegn, asfalterede veje og carporte/garager.

Beboerne har deres egne redskaber, deres egen husholdning, og ofte to biler. Samfundsmæssigt er det suboptimalt af mange årsager. Det manglende fællesskab, fordi det er godt for mennesker at være sammen og godt at hjælpe hinanden, og særligt godt for børnene at have “mange forældre”.

De individuelle husholdninger skaber også en merudgift, samt et større spild, der påvirker miljøet negativt. Endelig tages der ikke hensyn til, at en stor del af den danske befolkning ikke længere lever i den traditionelle kernefamilie, med to voksne og to børn. Der er flere ældre, enlige med børn, enlige, familier med sammenbragte børn, og mennesker, der slet ikke etablerer sig med en familie.

I forhold til de boliger, der er til rådighed, og i forhold til de boliger, der fortsat bygges i stor stil, er det et problem, at så mange mennesker ikke kan finde en bolig, der dækker disse forandrede behov.

Vis hele teksten

Mange faciliteter i fælleshuset.

Der tilstræbes overalt bæredygtige materialer.

Vi sammensætter bofællesskaber, så alle aldersgrupper er repræsenteret.